Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

2001-06-14 Nätföretaget Seat24 går in på norska marknaden

onlineonline-resebyrån Seat24 öppnar nu sina tjänster även för den norska marknaden. Nyetableringen följer på starka framgångar på den svenska resemarknaden med obruten tillväxt och god ekonomi. Samtidigt växer online-beställningar av resor kraftigt.

Uppsalaföretaget Seat24 öppnar den norska marknaden för sina tjänster. Sedan juni förra året driver man en automatiserad flygbokningstjänst på sajten www.seat24.com. Kunden bokar själv på ett enkelt och effektivt sätt på nätet och får svar direkt. En bokning skall kunna vara avslutad på 2 minuter, samtidigt som systemet säkerställer att lägsta pris erbjuds.

- Det här blir första steget i en planerad internationalisering, säger Ralph Axelson, VD på Seat24. Den norska marknaden är klart intressant. Vi har redan i dag ett stort antal norska besökare på vår svenska sajt. Det är nämligen klart prisvärt för norska resenärer att resa från Sverige.

Seat24 har växt kraftigt från starten. Tillväxttakten sedan årskiftet är hela 70% per månad. En undersökning från marknadsundersökningsföretaget Market Watch visar att bokningar av privatresor via internet ökat med 31 % under ett år. Trots den kraftiga tillväxten har Seat24 visat att det faktiskt går att med hård kostnadskontroll och enkla affärskoncept bli lönsam inom e-handel: företaget är sedan länge kassapositivt.

Marknadsundersökningsföretaget Netsurvey visade nyligen att ca 80 % av internetanvändarna letar information och priser på nätet. Av dessa är det drygt 40% som har bokat en resa på internet de senaste 12 månaderna. Netsurvey tror bl a att det är krångliga sajter som är orsaken till att traditionella tillvägagångssätt dominerar.

- Vi har en väldigt enkel och lättarbetad sajt med effektiv och snabb sökmotor, fortsätter Ralph Axelson. Netsurveys undersökning visar att marknadspotentialen för online-resemarknaden är mycket stor för den som kan möta kravet på lättillgänglighet.

Seat24 är en Internetbaserad resebyrå med sitt säte i Uppsala och erbjuder förmedling av flygbiljetter från ledande flygbolag i världen. Man har en mycket lätthanterlig sökmotor på sin hemsida som ger förslag på de mest prisvärda biljettalternativen. Bokning görs direkt på hemsidan. Sajten lanserades i juni 2000 i Sverige. Målet är att under 2001 att vara etablerade i Norden. Efter detta kommer ett antal marknader inom Europa att bearbetas, vilket ska ha skett inom 2 år. Bakom Seat24 står bl.a. Ralph Axelson som VD, med en lång erfarenhet från olika befattningar inom resebranschen, senast som ansvarig för driften av Carlson Wagonlit Travels affärsresebyråer i Skandinavien som sysselsätter 440 personer och har en omsättning på 4 miljarder SEK.

Header
Subject
Body
Footer