2009-05-15 Malaysia utsett till världens billigaste semesterland

Malaysia utsett till världens billigaste semesterland för tredje året i rad.


Malaysia har för tredje året i rad blivit utsett till världens billigaste semesterland i valutaväxlaren X-Change årliga semesterindex. Ändå  väljer endast 1 av 10 av Seat24s kunder Malaysia framför Thailand som semesterland, trots att länderna har många likheter.

I valutaväxlaren X-Change årliga semesterindex placerar sig Malaysia för tredje året i rad i topp som det billigaste landet att semestra i. Semesterindex är en återkommande undersökning av det faktiska prisläget i ca 50 länder. Undersökningen tar hänsyn till, förutom aktuella valutakursers förhållande, olika länders prisnivåer för vanliga semesterutgifter. Detta för att ta reda på var svenska resenärer får mest för semesterkassan.

Malaysia istället för Thailand på semestern
Thailand är ett av de länder i världen där vi svenskar semestrar som allra mest men inte många väljer att resa till grannlandet Malaysia, trots att länderna har många likheter. Av Seat24s kunder som hittills i år bokat sin semester väljer 10 ggr så många att resa till Thailand som till Malaysia. De båda länderna har många likheter. De ligger på ungefär samma avstånd från Sverige, klimatet är detsamma, stränderna lika fina och maten densamma. 

En förklaring till den stora skillnaden mellan de båda länderna i popularitet som semesterdestinationer kan förklaras med ett enda ord: Timing.
- Thailand introducerades för de skandinaviska resenärerna som ett exotiskt långväga resmål redan i mitten av 1990 talet. Målgruppen var redo att testa ett nytt spännande resmål och succén för Thailand som semesterland var ett faktum. Malaysia har inte riktigt hunnit jobba in det försprånget, förklarar Marléne Wallberg, marknadsdirektör på eTRAVELi.

Malaysia är billigare att semestra i än Thailand som endast placerade sig på 9: e plats på semesterindex.  Malaysias huvudstad Kuala Lumpur är dessutom världens mest prisvärda hotellstad. 
- Att resa till Malaysia kan vara det perfekta alternativet för den som vill resa lite billigare men ändå besöka en mycket populär region. Just nu erbjuder vi dessutom låga kampanjpriser till Kuala Lumpur med resperiod fram till september.  Priserna med Malaysia Airlines är från: 4 270 kr, säger Marléne Wallberg.


För mer information, vänligen kontakta:
Marléne Wallberg, marknadsdirektör, eTRAVELi
Tel: 0733-12 80 90
E-post: marlene.wallberg@etraveli.com

Om Seat24
Seat24 är ett svenskt företag som grundades 2000 och har sedan dess vuxit till att bli en av Nordens ledande Internetresebyråer. Företaget, som varje dag säljer drygt 1 000 biljetter, samarbetar med cirka 650 flygbolag världen över och förmedlar resor till upp emot 1 500 olika destinationer. Seat24 är idag etablerat i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Seat24 ingår i resekoncernen eTRAVELi. Koncernen omsatte 3,1 Mdkr under 2008. Huvudkontoret ligger i Uppsala. För mer information, besök: www.seat24.se

Header
Subject
Body
Footer