2006-10-10 Ralph Axelson är Entrepreneur of the Year 2006 i Uppsala

Ralph Axelson, grundare av internetresebyrån Seat24, tog hem segern när Uppsalas främsta entreprenör korades i tävlingen Entrepreneur of the Year, arrangerad av Ernst & Young. Syftet med tävlingen är att lyfta fram förebilder för svenskt näringsliv och i förlängningen bidra till ekonomisk tillväxt. Ralph Axelson kommer att representera Uppsala i en nationell final som går av stapeln i Stockholm den 27 november.

Juryns motivering lyder:

"Med mod, kompetens och en vision som kännetecknar en äkta entreprenör har Ralph Axelson skapat en internationell nätbaserad resebyrå med fantastisk tillväxt och imponerande lönsamhet."

- Vår utmärkelse känns i dag mer aktuell än någonsin, inte minst med tanke på att entreprenörskapet och skapandet av nya jobb är en av näringslivets hetaste frågor. Utmärkelsen Entrepreneur of the Year synliggör framgångsrika entreprenörer som genom sina insatser bidrar stort till svenskt näringsliv, säger Lennart Nyberg, grundare av InkClub och ordförande i juryn för Entrepreneur of the Year i Uppsala.

Lennart Nyberg fortsätter:

- Årets vinnare har sållats ut ibland fler enastående företagare och det är en stor ära att få utnämna Ralph Axelson till Entrepreneur of the Year 2006 i region Uppsala. Ralph Axelson är en stark och framgångsrik entreprenör som bidrar till tillväxt och arbetstillfällen och som är en förebild för morgondagens entreprenörer.

Kontaktpersoner:
Anja Peters, Ernst & Young, tel: 018- 19 42 24, e-post:
anja.peters@se.ey.com

Ralph Axelson, Seat24 Travel AB, tel: 0708-69 29 14, e-post:
vd@seat24.se

Fakta om Entrepreneur of the Year
Entrepreneur of the Year är en av Sveriges - och världens - främsta utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen inleds varje år med regionala nomineringar och uttagningar. Elva regionala vinnare går vidare till en nationell final i Stockholm. Under den nationella finalen utses en vinnare som representerar Sverige i en världsfinal i Monte Carlo. Vinner gör den entreprenör som bäst personifierar kriterierna: verksamhetsutveckling, lönsamhet samt ledarskap och personalpolitik.
Tävlingen startade i USA 1986. I Sverige började utmärkelsen delas ut 1995 under namnet Årets Entreprenör. Sedan 2001 heter tävlingen Entrepreneur of the Year för att fokusera på den ökade internationaliseringen som har stor betydelse för svenska entreprenörer. Sedan starten har utmärkelsen fått fotfäste i ca 35 länder.
Entrepreneur of the Year arrangeras årligen av Ernst & Young för att synliggöra entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Målet är också att utmärkelsen ska vara en sporre för morgondagens entreprenörer.

Mer information om Entrepreneur of the Year finns på:
www.eoy.nu

Header
Subject
Body
Footer