Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

2009-02-23 - Seat24 storsatsar i lågkonjunkturen – lanserar paketresor

– Nio av tio fortsätter att resa även i dåliga tider


Internetresebyrån Seat24.se lanserar nu paketresor, vilket innebär billigare resor och en utökad service för kunderna då flyg och hotell nu kan bokas samtidigt. Enligt en undersökning som Seat24 nyligen utfört, kommer 92 procent av svenskarna att fortsätta sitt resande även under lågkonjunkturen, men många kommer att försöka hitta billigare alternativ. Satsningen på paketresor går hand i hand med denna efterfrågan.

Seat24 är en av Nordens största Internetresebyråer och säljer varje dag drygt 1 000 biljetter. När Seat24 nu lanserar paketresor får kunderna möjlighet att boka flyg och hotell på samma gång, vilket framför allt ger billigare resor men också en snabbare och förenklad bokningsprocess. Samtidigt får kunderna tillgång till ett större hotellutbud med drygt 230 000 hotell världen över. I april tillkommer även möjlighet att boka hyrbilar i paketresorna.

Lanseringen av paketresor ligger helt i linje med svenskarnas nya behov i samband med lågkonjunkturen. Seat24 har nyligen gjort en undersökning där 1 499 svenskar svarat på frågan:
Har finanskris och lågkonjunktur påverkat dina eventuella köp av resor? Sammanlagt 92 procent av de tillfrågade svarade att de kommer att fortsätta resa trots lågkonjunkturen.

Mer detaljerat visar undersökningen att nästan hälften, 49 procent av de tillfrågade, inte alls påverkas av lågkonjunkturen och kommer att fortsätta resa precis som vanligt. 22 procent kommer att fortsätta resa men köpa billigare resor, och 21 procent kommer att fortsätta att resa men göra färre resor.
8 procent avstår helt från resande.

– Lågkonjunkturen hämmar oss inte, snarare blir vi sporrade att anpassa vårt utbud efter kundernas plånböcker och önskemål. Nu är bästa tiden att satsa och möjligheten att boka paketresor hos oss är bara början på en kraftig utökning av vårt tjänsteutbud under 2009. Vi hade 285 000 besök på vår hemsida under januari, vilket säger en hel del om hur viktigt vi svenskar tycker att resandet är för välbefinnandet, speciellt i tuffa tider, säger Marléne Wallberg, marknadsdirektör på Seat24.


Om undersökningen
Seat24:s undersökning utfördes mellan 27 januari – 9 februari 2009, och gjordes tillsammans med systerbolagen Flygvaruhuset och Supersavertravel. Via de tre resebolagens digitala nyhetsbrev svarade 1 499 personer på frågan: Har finanskris och lågkonjunktur påverkat dina eventuella köp av resor?

För mer information, vänligen kontakta:
Marléne Wallberg, marknadsdirektör, Seat24
Tel: 0733-12 80 90
E-post: marlene.wallberg@etraveli.com

Om Seat24
Seat24 är ett svenskt företag som grundades 2000 och har sedan dess vuxit till att bli en av Nordens ledande Internetresebyråer. Företaget, som varje dag säljer drygt 1 000 biljetter, samarbetar med cirka 650 flygbolag världen över och förmedlar resor till upp emot 1 500 olika destinationer. Seat24 är idag etablerat i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Seat24 ingår i resekoncernen eTRAVELi. Koncernen omsatte 3,4 Mdkr under 2008. Huvudkontoret ligger i Uppsala

Header
Subject
Body
Footer