Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

2002-10-21 Nätresebyrån Seat24 förvärvar EasyT Travel

Den snabbt växande nätresebyrån Seat24 i Uppsala har förvärvat samtliga aktier i kollegan EasyT Travel AB och bildar därigenom en stark kommersiell och teknisk plattform för fortsatt tillväxt på den nordiska resemarknaden.

Seat24 har växt snabbt sedan starten i mitten av år 2000. Under första halvåret 2002 redovisade man en omsättning på 41 Mkr jämfört med 13 Mkr första halvåret 2001, en ökning på 215 %. Med det nu genomförda förvärvet av EasyT Travel AB (www.easyt.se), som är en av de mest kända aktörerna i branschen, fullföljer man sin strategi att bli marknadsledande på nätresehandel i Sverige och även i Norden. De senare årens svängningar på resemarknaden bäddar också för en strukturell konsolidering ledd av de framgångsrika aktörerna på marknaden.

- Det är ett lämpligt läge nu att göra en strukturaffär som ger Seat24 en plattform för att bli marknadsledande i Norden, säger Ralph Axelson, VD och grundare av Seat24. EasyT Travel har varit framgångsrika och med våra sammanlagda volymer kommer vi att kunna erbjuda resekunderna bättre service och fördelaktigare priser. En stor fördel är att bolagen har samma tekniska plattform. Detta gör sammanslagningen tekniskt smärtfri vilket gagnar såväl oss som våra kunder.

Båda företagen säger sig räkna med att sammanslagningen, som formellt äger rum den 1 november 2002, kommer att göra deras erbjudande till resemarknaden än mer intressant. Seat24 har som målsättning att nå en omsättning på minst 120 Mkr under 2003.

- Det är oerhört glädjande att se hur snabbt vi lyckats bygga upp ett stort förtroende hos våra kunder, vilket resulterar i repeterade kontakter och affärer, fortsätter Ralph Axelson.

Seat24 är en Internetbaserad resebyrå med sitt kontor i Uppsala och erbjuder förmedling av flygbiljetter från världens ledande flygbolag. Seat24 har en mycket lätthanterlig sökmotor på sin hemsida som ger förslag på de mest prisvärda biljettalternativen. Bokning görs direkt på hemsidan. Sajten lanserades i juni 2000 i Sverige, i juni 2001 i Norge och i mars 2002 i Danmark. Målet är att i början av 2003 vara etablerade i hela Norden. Vi kommer också inom de kommande två åren att bearbeta ett antal marknader i Europa. Bakom Seat24 står bl.a. Ralph Axelson som VD, med en lång erfarenhet från olika befattningar inom resebranschen, senast som ansvarig för driften av Carlson Wagonlit Travels affärsresebyråer i Skandinavien.

Header
Subject
Body
Footer