2001-12-28 Seat24 startar samarbete med Spies

Onlineresebyrån Seat24 inleder samarbete med charterarrangören Spies i samband med publiceringen av deras sommarkatalog. När en kund söker reguljärbiljetter över Seat24s bokningstjänst informeras denne automatiskt om motsvarande destination finns i Spies program.

Uppsalaföretaget Seat24 har tecknat ett samarbetsavtal med Spies innebärande att en kundförfrågan hos Seat24 automatiskt kollas av även mot deras charterprogram. Om det finns en motsvarande destination i detta program aviseras kunden om detta och kan lätt jämföra priser och tider.

- Samarbetet med Spies innebär en unik komplettering till vår nuvarande tjänst, säger Ralph Axelson, VD på Seat24. En kund som söker reguljärbiljetter till t ex Mallorca är säkert intresserad av att få veta om samma destination finns som charter. Spies lägsta-pris-garanti för ordinarie resor stämmer väl med filosofin för våra tjänster och vi kan därför tryggt ge våra kunder denna avisering.

Seat24, har växt kraftigt från starten - tillväxttakten har varit i snitt 45% per månad jämfört med föregående år. En undersökning från marknadsundersökningsföretaget Market Watch visar att bokningar av privatresor via internet ökat med 31 % under ett år.

Marknadsundersökningsföretaget Netsurvey visade nyligen att ca 80 % av internetanvändarna letar information och priser på nätet. Av dessa är det drygt 40% som har bokat en resa på internet de senaste 12 månaderna. Netsurvey tror bl a att det är krångliga sajter som är orsaken till att traditionella tillvägagångssätt dominerar.

- Vi ser detta nya samarbete med Seat24 som en mycket spännande utveckling, och som ett komplement till traditionella försäljningskanaler, säger Christian Clemens, VD för Spies. Vi har redan ett bra samarbete med Seat24 genom Trivsel, där de är vår största enskilda återförsäljare. Vi är mycket positiva till att på detta sätt kunna fördjupa detta samarbete

Seat24 är en Internetbaserad resebyrå med sitt kontor i Uppsala och erbjuder förmedling av flygbiljetter från världens ledande flygbolag. Seat24, har en mycket lätthanterlig sökmotor på sin hemsida som ger förslag på de mest prisvärda biljettalternativen. Bokning görs direkt på hemsidan. Sajten lanserades i juni 2000 i Sverige och i juni 2001 i Norge. Målet är att under 2002 vara etablerade i övriga Norden. Efter detta kommer ett antal marknader inom Europa att bearbetas, vilket ska ha skett inom 2 år. Bakom Seat24 står bl.a. Ralph Axelson som VD, med en lång erfarenhet från olika befattningar inom resebranschen, senast som ansvarig för driften av Carlson Wagonlit Travels affärsresebyråer i Skandinavien som sysselsätter 440 personer och har en omsättning på 4 miljarder SEK.

Header
Subject
Body
Footer