2002-03-06 Nätreseföretaget Seat24 nu även i Danmark

Online-resebyrån Seat24 fortsätter nu sin nordiska expansion och öppnar sina tjänster även för den danska marknaden. På ett år har företaget växt med flera hundra procent och ligger nu i ledarklungan bland svenska nätresebyråer.

Seat24, som fortsätter att växa starkt, går nu vidare med sin långsiktiga strategi av kontrollerad och lönsamhetsbaserad expansion. Fr o m 6 mars öppnade man sina tjänster för den danska marknaden. Detta följer på motsvarande steg som togs för den norska marknaden i mitten av förra året.

- För vår del har lyckligtvis verkningarna efter 11 september övervunnits förvånansvärt snabbt och vi har på nytt kunnat notera en mycket stark ökning av våra bokningssiffror, säger Ralph Axelson, VD för Seat24. Mot bakgrund av den goda utveckling vi haft är det nu rätt läge att på allvar ta steget in på den danska marknaden.

Trots undergångsstämningarna i resebranschen efter september förra året har Seat24 tagit sig till en imponerande plats bland nätresebyråerna. Jupiter MMXI, som är den ledande aktören för mätningar och analyser på Internet, presenterade i feb 2002 en ny undersökning, vilken visade att Seat24 i januari med 54.000 besökare marscherat upp till fjärde plats bland mest besökta svenska nätresebyråer, före bl a börsnoterade Ticket.

- Det är oerhört glädjande att se hur snabbt vi lyckats bygga upp ett stort förtroende hos våra kunder, vilket resulterar i repeterade kontakter och affärer, fortsätter Ralph Axelson.

Seat24 är en Internetbaserad resebyrå med sitt kontor i Uppsala och erbjuder förmedling av flygbiljetter från världens ledande flygbolag. Seat24, har en mycket lätthanterlig sökmotor på sin hemsida som ger förslag på de mest prisvärda biljettalternativen. Bokning görs direkt på hemsidan. Sajten lanserades i juni 2000 i Sverige och i juni 2001 i Norge. Målet är att under 2002 vara etablerade i övriga Norden. Efter detta kommer ett antal marknader inom Europa att bearbetas, vilket ska ha skett inom 2 år. Bakom Seat24 står bl.a. Ralph Axelson som VD, med en lång erfarenhet från olika befattningar inom resebranschen, senast som ansvarig för driften av Carlson Wagonlit Travels affärsresebyråer i Skandinavien som sysselsätter 440 personer och har en omsättning på 4 miljarder SEK.

Header
Subject
Body
Footer