2003-10-20 Tyskland nästa för Seat24

Den internetbaserade resebyrån Seat24 fortsätter sin framgångsrika expansion. I rask följd har etableringar skett i Norge och Danmark. Nu tar man första steget utanför Norden med en etablering i Tyskland, en marknad där antalet nätanvändare varje år växer med mer än halva Sveriges befolkning.

Seat24 går mot strömmen och expanderar fortsatt starkt i en bransch som under flera år plågats av svårigheter. Receptet heter enkel och snabb biljettbokning för kunderna kombinerat med kostnadseffektiv organisation. Sedan starten i mitten av år 2000 har man ökat försäljningen kraftigt varje år. Bland kunderna finns såväl stora som små företag och privatpersoner som insett fördelarna med att själva vid datorn, utan kölappar eller telefonköer, snabbt boka sin resa. Efter att framgångsrikt ha planterat sitt koncept i Norden går nu Seat24 vidare och betjänar även den tyska marknaden med en tysk resesajt. I systemet erbjuds flygbiljetter från alla välrenommerade flygbolag. Det säkerställer att kunden erbjuds den, för stunden, mest prisvärda resan. I Norden ingår även hotell- och hyrbilsbokningar och detta kommer också successivt att erbjudas via Seat24s tyska sajt.

- Tyskland var för oss ett självklart val som första land utanför Norden, säger Ralph Axelson, VD och grundare av Seat24. Tyskland har nästa år över hälften av sina 80 miljoner invånare internetanslutna. Nätanvändningen i Tyskland ökar starkt, med mer än halva Sveriges hela befolkning varje år. Detta kopplat till att resor toppar tyska konsumtionsstatistiken och ökar med ca 40% årligen gör marknaden mycket intressant.

Det är snabbheten och enkelheten i bokningen som gör att nätresandet än så länge är en av de få e-handelstjänster som verkligen slagit. Seat24 växer i år omsättningsmässigt med ca 70% till prognosticerade 115 mkr.

- I september bokade vi nästan exakt 10.000 passagerare, fortsätter Ralph Axelson. Det innebär att vi fyller ungefär 60 Boeing 737:or i månaden. Vi ser inga tecken att denna ändrade trend i flygbokning skall brytas.

Seat24 Travel AB är en svensk internetbaserad resebyrå som lanserade sin sajt i Sverige i juni 2000 och som sedan dess expanderat kraftigt. Seat24 erbjuder förmedling av flygbiljetter, hotell och hyrbil. Via en mycket lätthanterlig sökmotor på Seat24s hemsida får kunden snabbt förslag på de, för stunden, mest prisvärda alternativen.

I juni 2001 lanserades sajten i Norge och i mars 2002 i Danmark. Under de två kommande åren kommer Seat24 fortsätta att bearbeta ett antal intressanta marknader i Europa. I november 2002 förvärvades Sveriges första onlineresebyrå, EasyT Travel AB. Seat24 omsatte 2002 drygt 70 msek. För 2003 beräknas omsättningen till 115 mkr, med fortsatt positivt resultat.

Header
Subject
Body
Footer