Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

2005-06-12 Resebokningarna på nätet har vind i seglen

Resesektorn fortsätter att öka för femte månaden i rad enligt TradeDoublers månadsrapport om den europeiska e-handeln. På ett år har antalet förmedlade resor via nätet ökat med över 50 procent.

- Vi ser en stadig tillväxt och har ökat ännu mer än vad TradeDoublers månadsrapport visar. Närmare bestämt med drygt 100 % mot 2004. Vi förväntar oss att sälja resor för 400 mkr i år. Vi var ett av de första företagen som satsade fullt ut på resebokningar via nätet säger Marléne Wallberg, marknadschef på Seat24/EasyT Travel AB. Både hotell och hyrbilar bokas på nätet, men främst är det reguljära flygbiljetter som går.

- Det är de europeiska storstäderna som står för största delen av försäljningen. Vid jul är det mer långväga resmål, som Asien. USA och Sydamerika är också hett eftersom dollarkursen har varit så låg, säger Marléne Wallberg, marknadschef på Seat 24.

- Statistiken visar att konsumenten vant sig vid att boka resor via nätet. Siffrorna bekräftar ett förändrat konsumentbeteende, säger Carl Johan Grandinson, Sverige-chef på TradeDoubler.

- På nätet fungerar olika branscher olika bra i olika länder, men resor fungerar bra i hela Europa, säger Carl Johan Grandinson.

Att konsumenterna börjar bli vana vid att använda nätet vid köp, är en orsak till att både näthandeln och framför allt reseförsäljningen ökar, tror TradeDoubler.

TradeDoubler Tracker omfattar över 450 000 europeiska hemsidor och mäter varje månad trender inom e-handel.

Seat24 Travel AB är en av Skandinaviens större internetresebyråer och hemsidorna besöks av drygt 250 000 unika besökare per månad. Vi är etablerade i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. All verksamhet bedrivs från Uppsala i Sverige. Omsättningen för 2005 förväntas bli närmare 450 MKR med en mycket god vinst.

För ytterligare information eller kommentarer:
Marléne Wallberg
marknadschef på Seat24/EasyT Travel AB.

Telefon: 0733-128090
E-post:
marlene.wallberg@seat24.se

Carl Johan Grandinson
Sverigechef på TradeDoubler Sweden AB
Telefon: 08-40 50 810, 0709-950 810

E-post:
cj@tradedoubler.com

Header
Subject
Body
Footer