2000-06-07 Uppsalaföretag lanserar ny resebyrå på nätet

Idag lanseras resebyråsiten www.seat24.se på Internet. Bakom satsningen står Uppsalaföretaget Seat24 Travel AB med VD Ralph Axelson i spetsen.

- Det här är jättespännande. Vi har noga inventerat resebranschen och tror att det finns en plats för oss också på den svenska marknaden, säger Ralph Axelson.

Nystartade "Seat24" erbjuder företag och privatpersoner att boka flygbiljetter dvs. reguljärflyg via Internet. Målet är att Seat24 skall vara etablerat i Norden i början av 2001 och inom två år förhoppningsvis på nya marknader ute i Europa.

- Vi vet att låga kostnader och en smart teknisk lösning är viktigt för att vi skall lyckas. Söker man flygbiljetter till ett bra pris samtidigt som det skall vara enkelt och gå snabbt att boka dem, då är Seat24 ett bra val, lovar Ralph Axelson med mångårig erfarenhet från resebranschen: senast som ansvarig för driften av Carlson Wagonlit Travel´s affärsresebyråer (44 kontor) i Skandinavien.

Varför Uppsala som etableringsort?

- Det är ett naturligt val då vi, som står bakom företaget, bor här. Det är nära till Stockholm och Arlanda och det finns en bred IT-kompetens i Uppsala. Dessutom finns en av Sveriges bästa reseutbildningar här genom Yrkesakademins försorg, säger Ralph Axelson.

Vilka står bakom Seat24 Travel AB ?

- Förutom Ralph Axelson består styrelsen av Christer Wallberg, Uppsala. VD TenFour (förflutet hos bl.a. Pharmacia och Pricer) Martin Axelson, Uppsala, fd. bankdirektör och Olle Östlund, Uppsala, IT-konsult.

Fakta om resor och Internet: Försäljning av reguljärflygbiljetter i Skandinavien beräknas omsätta ca 50 miljarder SEK under år 2000. Utav dessa bokas ca 2 % online. Online försäljningen förväntas öka väsentligt årligen framöver. (Källa: Scandinavian online Travel Report 99) Dagens Industri publicerade 28 april i år en undersökning bland svenska folket om vad de kunde tänka sig att köpa på Internet. Högst kom just resor med ett positivt svar från 62 % av de tillfrågade.

Header
Subject
Body
Footer