Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

2010-07-05 European Travel Interactive (eTRAVELi) får ny huvudägare

European Travel Interactive (eTRAVELi) får ny huvudägare

Segulah IV L. P. tar över ägarskapet från riskkapitalbolaget Norvestor Equity AS Åren som eTRAVELi har ägts av Norvestor har varit mycket lönsamma för Internetresebyråkoncernen. Bolaget har haft en genomsnittlig årlig tillväxt på 22 % från 2007.

Förra året gjorde eTRAVELi sitt bästa resultat någonsin med en omsättning på 3,5 miljarder SEK. Företaget förväntas under 2010 nå en bruttoomsättning på ca 5 miljarder kronor. Nu är det dags för svenska Segulah att ta över taktpinnen för att utveckla en av resebranschens mest lönsamma koncerner. Lönsamma år med Norvestor Equity AS eTRAVELi och Norvestors strategi har varit att bygga stora volymer, utveckla utbudet av produkter och tjänster samtidigt som man velat minska de operationella kostnaderna. Resultatet av strategin har varit påfallande då lönsamheten har ökat samtidigt som kostnaderna har minskat.

Ralph Axelson, CEO på eTRAVELi, är mycket nöjd med åren tillsammans med Norvestor.

- Under Norvestors ägarskap har vi genomfört strukturförändringar, effektiviserat organisationen, byggt upp en skalbar teknisk plattform och köpt upp ett antal stora varumärken som vi lagt till vår portfölj. Norvestor har hittills varit ett stort stöd och partner under vår utveckling, säger Ralph Axelson.

Ny ägare skapar nya möjligheter till vidareutveckling och fortsatt geografisk expandering Att Segulah, ett bolag som är inriktat på utköpsaffärer av medelstora företag i Norden, är ett investeringsbolag som verkar i Norden uppfattas av eTRAVELi som mycket positivt då fokus kan fortsätta att hållas på vidareutveckling av produkter och tjänster samt på ytterligare expansion i form av nya förvärv och på nya marknader i Europa. eTRAVELi:s CEO, Ralph Axelson ser ljust på framtiden.

- Vi ser ägarbytet som ett nästa steg i vår utveckling. Vi ser fram emot att med Segulah som ny majoritetsägare få stöd i eTRAVELi:s fortsatta expansion. Vi är väl positionerade att ytterligare stärka vår marknadsposition genom att erbjuda våra kunder en ”one stop travelshop” inom reserelaterade tjänster. Segulah Advisor AB: s industriella rådgivare Erik Strand (Generalsekreterare i Riksidrottsförbundet, tidigare VD i Ticket samt VVD SAS) kommer att utses till styrelseordförande i eTRAVELi.

- eTRAVELi är ett spännande och välskött företag som erbjuder hög funktionalitet genom användarvänliga websiter för resetjänster, vilket ligger helt i linje med den moderna konsumentens önskemål. Tillväxttakten har varit imponerande och jag ser fram emot att tillsammans med ledningen få utveckla företaget vidare säger Erik Strand.

Om Segulah

Segulah är ett private equitybolag inriktat på utköpsaffärer av medelstora företag i Norden. Affärsmodellen bygger på majoritetsägande och ett aktivt engagemang av branschkunniga industriella rådgivare. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till Segulah II (MSEK 850), Segulah III (MSEK 2.350) och Segulah IV (MSEK 5.200).

Om European Travel Interactive AB (eTRAVELi)

eTRAVELi är den online resebyråkoncern med högst marknadsandel i de nordiska länderna. eTRAVELi erbjuder flygbiljetter, hotell, hyrbil och andra reserelaterade produkter genom multipla varumärken och finns representerade i 6 länder. Under 2009 omsatte koncernen 3,5 miljarder SEK. I eTRAVELis varumärkesportfölj ingår i dag varumärkena Seat24, Supersavertravel, Flygvaruhuset, Gotogate, Flybillet.dk, Travelfinder och Travelstart.

För mer information kontakta:

Ralph Axelson, CEO eTRAVELi Tel: 0708-69 29 14 Mail: ralph.axelson@etraveli.com

Header
Subject
Body
Footer