Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Res till och från Aten

Aten

Det är lätt att ta sig till Aten från Skandinavien. Hit kan du resa med både charterbolag, lågprisflygbolag samt reguljärflyg. Flygbolag som SAS tar dig direkt till Aten från Arlanda Stockholm samt Kastrup Köpenhamn.

Atens flygplats Eleftherios Venizelos, eller Athens International Airport invigdes 2001 och är en enorm förbättring jämfört med den tidigare flygplatsen. I dag avgår alla passagerarflyg från samma terminal. Flygplatsen ligger 33 km nordöst om Atens centrum och härifrån tar du dig enklast med buss eller tunnelbana. Tar du tunnelbanan är det linje 3 du ska åka linje3, den blåa linjen. Det finns sex olika flygbusslinjer mellan flygplatsen och olika delar av Aten. E95 går till Syntagma. E96 går till Pireus Ändhållplatsen heter Platia Karaiskaki/Tselepi Square och ligger vid hamn C några hundra meter söder om tunnelbanestationen i Pireus. Det är från hamn C som de flesta båtarna avgår.

På flygplatsen finns också gott om hyrbilsfirmor om du vill ta dig vidare med bil. Passa på att boka din hyrbil hos oss på Supersavertravel. Flygplatsens officiella hemsida är www.aia.gr

Båt
Många flyger till Aten för att sedan ta sig vidare ner till den härliga grekiska övärlden. Atens hamnstad heter Pireus är centrum för all färjetrafik i Egeiska havet. Det är alltså hit du ska bege dig om du vill ut till någon av öarna. Det går inte att redovisa en korrekt och heltäckande lista över var och när båtarna går i den grekiska övärlden. Det finns mängder av konkurrerande bolag och tidtabellerna ändras ofta, till och med flera gånger per säsong. Ute på öarna är avgångstider och destinationer är ofta skrivna med krita på svarta tavlor utanför försäljningskontoren – ett tecken så gott som något på att avgångstiderna ständigt ändras.


Du kan välja mellan att åka med snabbåt (Flying Dolpin, Sea Cat, Euroseas Fast Ferries med flera) och ordinarie färja. Snabbåtarna är dubbelt så snabba och dubbelt så dyra som de ordinarie färjorna.

Köp biljett på biljettkontor i Aten eller Pireus. Det är överflödigt att boka biljett i förväg om du inte vill ha sovhytt eller ska resa med snabbfärja under högsäsong.

Header
Subject
Body
Footer