Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Barer, klubbar och nöjen i Aten

Aten

Brettos, Kydathineon 41, nära korsningen med Adrianou, metro Akropolis eller Syntagma. Mittemot ett nytt glasskafé ligger den uråldriga kultbaren Brettos, som också är Atens äldsta destilleri. Här dricker du en hembränd ouzo i en lugn och mörkt murrig atmosfär. Bakom baren står flera meter höga hyllor fyllda med vackra färgade flaskor, upplysta bakifrån. Den mycket förekommande och vänlige ägaren, Dimitros Bressos, tappar ouzon direkt från ekfaten.

Lavabore, Fillelinon 25, metro Syntagma. Klubb som inte känns alltför trendig. Här är det lite ruffigare än på de mest trendiga Atenklubbarna. Hälften turister, hälften Atenbor. Blandade åldrar. Du behöver inte klä upp dig för att komma in här. Lavabore är ett av de få ställena i Plaka där det är disko. Stänger fem på morgonen. Drink ingår i entrén.

Perivoli TO´uranou, Lysikratous 19, metro Monastiraki. Rembetikaklubb mitt i turistkvarteren. Rembetika är grekisk folkmusik, ofta med bluesliknande teman som handlar om hårda tider och personliga motgångar.

Psyrra, Miaouli 19, metro Monastiraki. Pytteliten excentrisk bar med rekvisita från 1950-talet och med en publik som har betoningen på studenter och på det unga och hippa folket. En av Psyrris mest egensinniga barer. Prova barens specialitet: rakomelo (en varm toddy kryddad med några stänk kanel).

Ta Tria Gourounakia, Skoufa 73, metro Panepistimio. Både kafé, bar och klubb. Namnet som betyder De tre små grisarna. Här möter du det chica Aten; här heter det inte frappé, utan cappuccino freddo. Vita skinnsoffor, rosa väggar, vitt träplanksgolv, blanka glasbord och på väggarna en platt teveskärm som visar catwalken i Paris och tavlor med sado-masochistisk inslag. Här kan du bara ta en kopp kaffe, en öl eller äta middag. Och på kvällarna är det klubb med dans i källaren.

Underground Rock Club Café, Metaxa 21, metro Omonia, är en tämligen fräsch musikklubb/bar med trägolv och murade väggar. Ur högtalarna dundrar bland annat Nirvana och U2.

Plusmatic, Vouliagmenis Avenue 268, spårvagn från Syntagma, www.plusmatic.info. Klubb som drivs av folket bakom de klassiska och välkända Atenklubbarna Plus Soda och U-Matic. Det var också i de här lokalerna U-Matic huserade tidigare. Spelar mest techno, trance och Electro. Många internationellt kända discjockeys.

Header
Subject
Body
Footer