Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Aten – exotiskt, personligt och högljutt

Aten

När du landar i Aten har du hamnat i en stad som är en blandning av mellanöstern och Europa. Här känner du de torra ökenvindarna blåsa och blir klibbig av den salta brisen från havet. Här är ljuset fantastiskt och staden doftar och myllrar som Turkiet. Aten är exotiskt och personligt och har en vild sida som är svår att tämja. Detta är inte en väluppfostrad och stillsam stad utan istället är Aten högljudd, svettig och egensinnig.  Aten är Europas närmaste Orient.

Aten saknar ett tydligt centrum och förorter. Istället övergår staden osynligt från det ena till det andra. Området Syntagma är det moderna Atens centrala punkt. Vid torget ligger det pampiga Hotel Grande Bretagne och parlamentet som från början var Greklands kungliga slott.

Stadsdelen Plaka är rena motsatsen till det moderna Syntagmas raka gator och räta linjer. Plaka är Atens populäraste turistområde. Här är de flesta gränder bilfria och de ringlande smågatorna kryllar av trattorior, restauranger, barer, nattklubbar och souvenirbutiker. Här finns också den romerska marknadsplatsen och du har alltid Akropolis i blickfånget.

I Atens studentkvarter, Exarhia, är stämningen intellektuell, konstnärlig och avslappnad. Här finns många bokaffärer och mängder av kaféer, musikklubbar och restauranger.

Om du vill gå en spännande barrunda för att se hur Atens unga roar sig ska du bege dig till gågatan Anargyron i hjärtat av stadsdelen Psyrri. En otrendig, rörig vardagsstadsdel på dagarna men ett trendig nöjeskvarter på kvällarna.

Aten är en stad med stor variation där alla kan finna en stadsdel, en kvarterskrog eller spännande smågata som passar just dig.

Header
Subject
Body
Footer