Stadsdelar och platser i Bangkok

Bangkok

Floden Chao Phraya delar Bangkok i två delar. På den östra flodstranden ligger det egentliga Bangkok, med huvudparten av alla sevärdheter, hotell, restauranger och affärer. På den västra stranden möter Thonburi med kanaler, anspråkslösa bostadskvarter och gryningstemplet Wat Arun. Här är tempot betydligt lugnare än på den östra sidan.

Ratnakosin är Bangkoks kulturella hjärta. Här, mellan Chao Phrayafloden och turistkvarteren Banglamphu/Khao San Road, finns det kungliga palatsområdet med Wat Phra Kaeos guldspiror och glittrande tempeltak.

Banglamphu/khao san road, är klassiska turiskkvarter som är belägna på promenadavstånd från floden och Wat Phra Kaeo. Här huserar de unga, ryggsäcksresenärerna. Här hittar du en mängd budgethotell,  frukostställen som serverar skinka med stekta ägg, resebyråer, barer och kvällsöppna affärer som säljer krimskrams. Bekvämt för den som vill bo billigt och känna sig lite, lite som hemma. Området har dock haft problem med stölder.

Silom road Bred, brusande affärsgata kantad av moderna höghus, ambassader, hotell och shoppingcenter, av restauranger och flygbolagskontor. Silom Road ligger i södra Bangkok och sträcker sig till Lumphini Park i öster. Skytrainstationen heter Sala Daeng.

Sukhumvit Bangkoks prestigefyllda och långa paradgata. Skyskrapor, gigantiska shoppingcenter, glas, betong, ambassader, tillväxt och framtidstro. Mycket nöjen, klubbar, barer, restauranger och hotell. På sidogatorna, välmående och lummiga bostadsområden. Här bor många västerlänningar

Chinatown är beläget söder om det kungliga palatset och Khao San Road. Här hittar du mycket av det gamla Bangkok och till skillnad från Banglamphu/khao san road, är det ingen tvekan om att du befinner dig i Asien. Här finns ett liv som till hälften levs ute på gatan. Det är mycket vardag i området, brokiga marknader, labyrinten av smala gränder,  små verkstäder och gatustånd som säljer mat och frukt. Chinatown är ett bra område att bo i om du vill undgå den värsta trafiken och ha nära till floden.

Siam square är Bangkoks pulserande ekonomiska hjärta. Här finns skyskrapor, luftkonditionerade shoppingcenter, varuhuset MBK och Starbucks.

Header
Subject
Body
Footer