Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Milstolpar i Bangkoks historia

Som stad är Bangkok jämförelsevis en ny skapelse och var på 1500-talet bara en liten by. Det var inte förens i slutet av 1700-talet som Bangkok blev huvudstad i Thailand efter att tidigare ha funnits i Sukhothai, Ayuthaya och en kortare tid även i Thonburi tvärs över floden. 1912 öppnades de första industrierna och fabriker och kontor sköt upp ur jorden där det tidigare endast odlats ris. I samband med kriget i Indokina började staden även att växa på höjden och skyskrapor byggdes i en rasande takt. Detta var ett resultat av kriget och de amerikanska soldater som kom till landet och satte sin prägel på Bangkok. I och med närvaron av lättillgängliga dollar skapades nya marknader och lockade folk från den thailändska landsbygden att flytta in till staden.

Tillgängligheten på pengar skapade en närmast psykotisk byggboom och mot slutet av 1900-talet var Thailand på väg att bli en av Asiens snabbast växande länder. Under 1980-talet förvandlades Bangkok till ett asiatiskt Los Angeles där skyskrapornas stål och betong reste sig högt över de gamla thailändska kvarteren.

2000-talet inleddes med en ny och efterlängtad milstolpe i Bangkoks historia. Innerstadens snabbpendel, skytrain, öppnades och2004 invigdes nästa stora kollektivtrafiksatsning: tunnelbanan.

Header
Subject
Body
Footer