Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Sevärdheter och kultur i Bangkok

Bangkok

Turistkontor på 1600 Thanon New Petchaburi.

Grand Palace och Wat Phra Kaew, stora palatset och smaragdbuddhans tempel, Ratanakosin. Mängder av fantastiska byggnader, tempel, palats, pagoder och mytologiska figurer. Smaragdbuddhan är uthuggen ur ett stycke jade och är den mest vördade i hela Thailand.

Wat Po, är det äldsta templet i Bangkok. Här finns den vilande buddhan som är 46 meter lång och 15 meter hög. Ett annat tempel väl värt ett besök (gärna lagom till solnedgången) är Wat Arun. Ta färjan från Tha Thien och njut sedan av lugnet i tempelträdgården. En kontrast mot det övriga tempot i staden.

Bangkoks Nationalmuseum, Na Pha That Road. Ett av Sydostasiens största museum med över tusen föremål som ger en god inblick i thailändsk historia, kultur och konst.

Flytande marknad, vid Damnoen Saduak ca 10 mil från Bangkok. Tidigt på morgonen är marknaden som bäst med kvinnor i stråhattar och båtar fulla av grönsaker och frukt.

En tur på Chao Phraya-floden är ett billigt och trevligt nöje. Ta Chao Phraya Express norrut till Tha Phibun Songkhram (Nonthaburi). Förutom att turen bjuder på fina vyer av staden och flodlivet är det kul att fynda på den lokala marknaden i Nonthaburi.

Header
Subject
Body
Footer