Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Bangkok – Världens mest populära huvudstad

Bangkok

Bangkok, Sydostasiens största metropol och Thailands huvudstad är ett myller av skyskrapor, knattrande långsvagnsbåtar, ultramodern tunnelbana, glittrande torn och tempel. I Krung thep, som är stadens officiella namn, varvas västinfluenser med ett koncentrat av Fjärran Östern. Bangkok är en paljett av färger, dofter och ljud.

Genom staden slingrar sig den stora floden Chao Phraya. Bangkok har ingen riktig stadskärna, utan är ett lapptäcke av flera karakteristiska stadsdelar. Chinatown, som representerar det gamla Bangkok, med livliga marknader och slingrande gränder, den gamla staden - Bangkoks andliga och historiska hjärta, Thon Buri, längs västra flodkanten, med båtkanaler och en mindre hektisk miljö än den på andra sidan floden.

Bangkok är varmt och är officiellt utsedd till världens hetaste huvudstad. Här är tempot och stadstrafiken ständigt intensiv. Här syns tuk-tuken, en färgrann mopedliknande trehjuling som flinkt transporterar besökare och lokalbefolkning bland matvagnar, lastbilar och bussar. Trots tempot och energin är Bangkok en mycket vänlig storstad och kvinnliga besökare rapporterar att Bangkok är en av de säkraste städerna i världen. Nära tio miljoner människor bor i Bangkok, de allra flesta är buddister. Och är liksom thailändare utanför huvudstaden - ett leende folk.

Maten är kanske bäst i världen, shoppingen enastående och sevärdheterna iögonfallande.
Mångmiljonstaden retar och utmanar alla sinnen.

Header
Subject
Body
Footer