Transportmedel på Costa del Sol

Malaga

En bekväm tåglinje länkar Malaga med städerna längs Costa del Sol med ändstation Fuengirola. Det går även gott om bussar mellan kuststäderna. Men bästa alternativet är ändå hyrbil. Detta färdmedel ger dig en större frihet och du kan uppleva mer av solkusten.

Bil
Att köra bil på Costa del Sol innebär oftast inga större svårigheter. Trafiken i städerna kan vara stressig och spanjorernas vana att parkera i höger körfält med varningsblinkers påslagna kräver skärpt uppmärksamhet. Kvaliteten på vägarna är överlag bra och skyltningen på de större vägarna är exemplarisk. Lite värre är det med skyltningen i städer. Ofta ser man inte skylten förrän man är inne i korsningen där man skulle ha svängt. Men som tur är finns det gott om rondeller där man kan göra en säker u-sväng.

N-340 eller A-7 är namnet på den stora väg som löper längs kusten och genom städerna. Den korkas lätt igen av trafikstockningar och har dessutom livsfarliga påfarter utan accelerationssträcka. Ska du åka en lite längre sträcka längst kusten så rekommenderas att du väljer att åka på den nya AP-7, en väg där du betalar avgift för att köra, med ordentliga påfarter och lugnare trafik.

Eftersom Spanien är medlem i EU räcker ditt svenska körkort för att få köra bil på Costa del sol. Bensinen kostar ungefär lika mycket som i Sverige, det vill säga runt tio–elva kronor per liter.

Header
Subject
Body
Footer