Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Costa del sol – välkommen till underbara solkusten

Malaga

Ett halvt sekel har gått sedan Costa del Sol öppnade portarna till massturismen. Fiskebyarna är nu hotellstäder och åkrarna har blivit golfbanor. Det är den vanliga bilden av solkusten. Men Costa del Sol är mer än badorter. Málaga har storstadens fart och fläkt, Marbella ger dig diskopuls och bergen bjuder på naturens lugn. Hyrbil är bästa sättet att snabbt ta sig mellan de olika kuststäderna och sömniga bergsbyarna. Trots Costa del Sols mångsidighet är en sak samma vart man än reser på kusten – den ständigt skinande solen.

Costa del Sol har skapligt klimat på vintern, och är därför inget renodlat sommarresmål. Även om havet är i kyligaste laget i januari, är dagarna varma nog för behagliga utekaféupplevelser och promenader i solen.

Tack vare att det går så många flyg till Malaga, Costa del Sols största stad, är detta sydöstra hörn av Europa ett lätt och praktiskt semesterområde för svenskar. Costa del Sol består också av klassiska turistorter som Marbella, Fuengirola och Torremolinos. Här finns många bra restauranger, fartfyllt nöjesliv och stort utbud av hotell och affärer.

Men vill du se mer av det genuina Andalusien, regionen som Costa del Sol tillhör, ska du bege dig upp i bergen. Strax ovanför Marbella ligger Ronda, belägen på varsin sida om en djup ravin. Här är klimatet svalare, gatorna slingrigare och luften klarare. Hyr en bil och åk runt i bergen. Besök "Los pueblos blancos", ett område med små vita byar modigt balanserande på bergssidor och med utsikt över dalar med getter och gröna ängar, som gjorda för picknick med rödvin, baguette och skivad chorizo.

Från Costa del Sol tar du dig också lätt till Granada, som var ett av islams sista fästen i Spanien. Alhambra, området med det kungliga slottet, bjuder på flera praktexempel på fin arabisk arkitektur och konst.

Header
Subject
Body
Footer