Alicante

Alicante

Alicante är ett område och tillika en huvudort i sydöstra Spanien. En populär charterort med mycket sol under turistsäsong och ett fantastiskt hav. Man brukar kalla delen av Spanien där Alicante är beläget för Costa Blanca, den vita kusten.

Alicante är väldigt typiskt för Medelhavet med sin placering mellan berg och hav. Längs med de långa stränderna sträcker sig en promenad som såväl dag- som kvällstid sjuder av liv och rörelse. Alicante är en levande stad med ett stort utbud av nattklubbar, kaféer och restauranger med olika inriktningar som passar alla åldrar och människor. För den som vill pröva något annat än nattlivet så anordnas året om i Alicante utställningar och festivaler med olika teman som hyllar det spanska kulturlivet.

Vita stränder och svarta klippor

Resenären i Alicante har med stor sannolikhet hört talas om det ihållande bra vädret, det ljumma havet och de lena stränderna. Alicante gör dig inte besviken. Stränderna erbjuder dels långa stråk av sand men även klippor för den som vill det. Längs med stränderna anordnas allehanda aktiviteter i anslutning till havet. Vattenskidor, vindsurfing och många andra aktiviteter finns att välja på. För den som är intresserad av längre turer ut till havs anordnas vanligen gruppturer ut dagligen från Alicante.

Header
Subject
Body
Footer