Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Palma de Mallorca – sol, bad och avkoppling

Palma De Mallorca

Mallorca är den största av öarna i Balearerna och är till ytan något större än Gotland. Hit har turister vallfärdat från hela världen i hundratals år. Detta är en ö som både passar den kulturintresserade, den som söker spänning och äventyr eller den som helt enkelt bara vill ha sol, bad och avkoppling. Klimatet och naturen är fantastisk här. Stränderna är långa, bergen inbjuder till vandringar och en stor dos utmaning för den med lust att testa mountainbike. Här finns också ett stort utbud av golfbanor och möjlighet till ridning.

I sydväst reser sig staden Palma de Mallorca upp i motsats till den annars så natursköna ön. Öborna kallar Palma för sin huvudstad, en mångkulturell stad, där det gamla blandas med det nya och med en hamn där fiskebåtar och lustjakter ligger sida vid sida. Palma, är en typisk liten spansk stad med ca 360 000 invånare. Trots att staden är så pass liten så har den ett utbud som du oftast upplever i större städer. Här finns bra shopping, massor av med trendiga kaféer och barer, sena nattklubbar, ett pulserande folkliv
och mängder av bra restauranger. Lägg till detta den imponerande katedralen och läget vid havet och du förstår varför Palma är ett så pass populärt resmål som det är. I takt med att snygga designhotell och barer öppnats under de senaste åren så har stadens hipphetsfaktor också ökat. I dag liknas ofta staden
vid ett Barcelona i miniformat.


Från Palma kan du ta sig till Barcelona med båt, eller till någon av syskonöarna i Balearerna - Ibiza, Menorca och Formentera.

Klimatet

Det bästa med Mallorca är att du kan åka hit året om. Dock är det sällan som temperaturerna tar sig över 15 grader under december – februari. I mycket sällsynta fall kan det även bli minusgrader under denna period.

Perioden juni–augusti betyder högsommar och i regel 25–30 grader varmt. I juli är det i genomsnitt bara en regndag totalt, vilket gör det till den torraste månaden på året. Juli och augusti har i genomsnitt elva timmar solsken per dag. Palma de Mallorca, en stad att trivas i, vår som höst, sommar som vinter.

Header
Subject
Body
Footer