Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Äta och dricka i Palma de Mallorca

Palma De Mallorca

Den bästa maten från Balearernas menyer är skaldjur och kryddat kött, och det är svårt att motstå en "pastissería" med det allra sötaste av sötsaker. För dig som vill äta riktigt billigt i Palma så är det skräpmatsrestauranger eller en tapastallrik på något kafé som gäller. Lägger du däremot till några euro kan du äta middag för under 10 euro på någon av turistrestaurangerna som ligger vid Passeig Marítim.


Ät Billigt (under 10 euro)


BAR BOSCH. Opretentiöst kafé och given mötesplats vid Placa Rei Joan Carlos I. Bar Bosch är en klassiker som har hängt med sedan 1936. Ta en tapastallrik med smårätter för några euro, en smörgås eller bara en rykande kopp kaffe eller en kall öl. Placa Rei Joan Carlos I 6.

Ät för mellanpris (10–20 euro)

FABRICA 23 ligger i trendiga Santa Catalina, på just adressen Fabrica 23, och är en minimalistisk, modern restaurang. Maten är vällagad och baserad på mallorcanska köket, men tillreds på ett smakfullt sätt med influenser från andra kök i Europa.
Räkna med att en huvudrätt kostar kring 15 euro. C/Fabrica 23.

TABERNA LA BÓVEDA är en av Palmas populäraste restauranger bland Palmaborna själva trots att restaurangen ligger i turisttäta Sa Llotja-området. Här njuter du av klassiska tapas eller färska skaldjur över ett glas vin eller två. Utmärkt mat till ett bra pris. Boka bord i god tid! Passeig Sagrera 3.

BAISKHI är Palmas bästa indiska restaurang och  maten är lovordad bland mat- och resejournalister världen över. Med sin utsökta mat och spirituella miljö av brinnande rökelsepinnar, tända ljus och indiska figurer är Baiskhi långt ifrån de billiga indiska kvarterskrogar som man är van vid. Här finns bara två välkomponerade menyer att välja på, vilket gör att du inte kan välja fel. Passeig Marítim 8.

Ät Dyrt (över 20 euro)


BAHÍA MEDITERRÁNEO
ligger i vad som en gång var Palmas finaste hotell
och bjuder på såväl storslagen utsikt som storslagen mat och service. Vad
som är bäst? Vyn från restaurangens sommaröppna terrass. Vackert som
ett vykort. Glöm inte kameran! Passeig Marítim 33.

KOLDO ROYO drivs av en baskisk kock som döpt restaurangen efter sig själv och är troligtvis
öns bästa restaurang. Koldo Royo lagar det som kallas nueva cocina vasca, vilket
är traditionell baskisk mat med nya, innovativa inslag. Restaurang Koldo Royo är belönad
med en stjärna i Guide Rouge. Passeig Marítim 3.

ARAMIS. Exklusiv och modern restaurang med ett Italieninspirerat kök. Bra service och jämn kvalité på maten. En av favoriträtterna är ankbröst med potatisgratäng. C/Montenegro 1.

Header
Subject
Body
Footer