Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Barer, klubbar och nöjen i Palma de Mallorca

Palma De Mallorca

CA’N JOAN DE S’AIGO Ett av Palmas mysigaste kaféer som har funnits i otroliga 300 år. Här dricker du ljuvligt krämiga och prisvärda caffe latte antingen inomhus i skenet från de stora kandelabrarna eller utomhus på innergården, till ljudet av den skummande fontänen. Ca’n Joan de s’Aigo ligger på en sidogata mellan kyrkorna Església de Santa Eulalia och Basílica de Sant Francesc, på C/Sans 10.

IDEM. En av Palmas senaste och snyggaste barer, som passar lika bra för ett glas rött som en kopp rykande cappuccino. Tunga röda gardiner och soffor, spotlights och krossat glas skapar en atmosfär av värme, klass och välbehövligt nytänkande, långt från de vanliga moderna, minimalistiska barerna. Idem ligger i den trendiga stadsdelen Santa Catalina, på C/San Magi 15A.

BARCELONA JAZZ CAFÉ. Jazz, blues, flamenco och latinorytmer. Barcelona Jazz Café ligger på C/Apuntadores 5 och har öppet till 01.00 på vardagar och 03.00 på helger.


Palma går inte i dvala på vinterhalvåret men tempot och partypulsen är betydligt mycket högre under vår, sommar och höst. Detta märks på nattklubbarna. Tänk på att partyt startar sent på nattklubbarna. Kom tidigast vid tolv- eller ettiden på natten. Klubbar kan byta ägare, inriktning och namn med ganska korta mellanrum. Dubbelkolla klubbarna nedan innan du beger dig till någon av dem för en helkväll.

PACHA. Dans, hög musik och ett antal barer. Pascha är vilt och galet. Det är inte för inte som klubben tillhör samma familj som den omtalade superklubben Pascha som finns på Ibiza. En mysig grön innergård finns för den som vill ta lite frisk luft (och/eller en drink) mellan varven på dansgolvet. Uppklätt är det som gäller för att komma in.  Pascha ligger på Passeig Marítim 42, den stora vägen vid hamnen, cirka 800 meter från färjeterminalen.  www.pachamallorca.com. Jun–sept öppet alla dagar till 06.00, okt–maj till 06.00 tors–sön. Inträde vanligtvis 15 euro.

TITO’S är Palmas största och hetaste nattklubb, och därför också Pachas hårdaste konkurrent. Tito´s är snäppet vassare än Pascha när det kommer till inredningen. Kromat stål och stora glaspartier skapar en spännande och futuristisk look. Tito’s rymmer bland annat sex barer och lasershower. House och pop på hög volym håller den unga publiken på benen fram till långt in på natten.
Tito’s huvudingång ligger på Placa Gomila, men det finns också en ingång från Passeig Marítim 33.  Juni– mitten på september öppet alla dagar till 05.00, mitten på september– maj öppet till 05.00 tors–sön. Inträde vanligtvis 15 euro.

GARITO är en mindre, originellare och något mindre hysterisk bar/klubb, vars besökare stilmässigt lutar åt surfar- och hippiehållet. Kända dj:s spelar ofta på helgerna. Garito ligger vid den lilla marinan C’an Barbarà, inte långt från Pacha och Tito’s. Fre–lör öppet till 04.30,sön och tors till 04.00.

Header
Subject
Body
Footer