Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Äta och dricka på Costa del Sol

Malaga

Billigt (under 7 euro)

Las Garaffas Stor tapaskrog i Málaga med ölhallskänsla. Trätunnorna innehåller dock rödvin, inte öl. Pröva det söta Málagavinet som liknar sherry. Allt på menyn är gott men de honungsfriterade auberginskivorna är något utöver det vanliga.
Calle Méndez Núñez 5, Málaga

Bar La Farola Enkel bar med väldigt centralt läge i Ronda. Mysfaktorn är inte särskilt hög men du får en stor lunchtallrik för en liten penning. Calle Plaza de Carmen Abela 9, Ronda.

Bodega Quitapeñas Tapasbar med fisk och skaldjur på menyn. Beställningarna sker över disk ut  mot gatan där man äter stående vid
vintunnor. Missa för allt i världen inte deras underbart goda champagne-cocktail för en dryg euro. Calle de Sanchez Pastor 2, Málaga,

La Querencía En liten kvarterskrog i Marbellas äldre kvarter. Trevlig service och suveräna vitlöksmarinerade sardiner.
Calle Tethuan 9, Marbella.

Cafeteria Marisol I Granada har man bevarat den sympatiska traditionen att servera en gratis tapa med varje drink. Har man tänkt att
gå ut för några glas blir en middag ofta överflödig. Vad du får varierar, men stannar du länge på ett ställe blir maten ofta bättre. Det som börjar med några oliver kan sluta med paella. Cafeteria Marisol ligger på gatan Calle Navas, en gata med många trevliga tapasbarer. Calle Navas 5, Granada.


Mellan (7-14 euro)

Relax En av få vegetariska krogar. Belägen i centrala Ronda utgör Relax ett skönt avbrott mot den annars köttrika andalusiska maten. Bra alternativ för en lunchfika eller lättare middag. Calle Los Remedios, Ronda.

La Posada de Antonio Köttrestaurang som ägs av Málagas näst störste kändis efter Picasso, hollywoodskådisen Antonio Banderas. Grilloset hänger tungt i lokalen och ljudvolymen kan ibland bli väldigt hög.
Calle Granada 36, Málaga,

La Corrala I en av Almuñecars vindlande gränder ligger denna restaurang med typiskt spansk inredning. Lustigt nog är stolar och bord målade på ett sätt som påminner om dalahästar. Både fisk och kötträtter håller hög klass.
Calle Antigua Nr. 11 Bajo, Almuñecar.


Dyrt (över 14 euro)

Antonio Martin En av flera dyra fiskrestauranger i Málagas hamnkvarter La Malagueta. Restaurangen ligger vid strandpromenaden, bara några stenkast från tjurfäktningsarenan. Tjurfäktning är också temat på inredningen, på väggen hänger bland annat ett stort tjurhuvud. Hit sägs tjurfäktarna komma för att fira sinasegrar. Servicen är oklanderlig och det samma gäller den dagsfärska fisken.
Plaza La Malagueta, Málaga.


La Casa del Angel Ett restaurang-museum som ägs av spanske komikern Angel Caró. Huset är från 1800-talet men inrett i 1700- talsstil. Konsten på väggarna är även av modernare slag, med Dalí och Picasso. Om du har en liten budget går det bra att lösa biljett bara för att se sig om i huset. Stängt på måndagar. Calle Madre de Dios 29, Málaga, wwwlacasadelangel.com

Header
Subject
Body
Footer