Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Spanien - en solsäker semester

Spanien

För många människor är Spanien förknippat med stränder, bad och sol. Men landet är förstås så mycket mer. Spanien har dramatisk natur, rik kultur, underbar mat och vin och myllrande städer. Spanien är ett av de länder som vi svenskar tycker mest om att turista i.

Spanjorerna har en helt annan dygnsrytm än oss svenskar. Spanjoren tillbringar större delen av dygnet utanför hemmet och det är när skymningen faller som folklivet på Plaza Mayor, stadens eller byns huvudtorg, börjar. Gamla som unga träffas, skvallrar och löser världsproblem. På barerna intas tapas, smårätter, tillsammans med ett glas torrt, vitt portvin eller en öl, innan det är dags för middagen, som sällan serveras före tio på kvällen. Nattlivet är inte igång förrän efter midnatt. Den som vill festa på spanskt vis måste hålla ut till gryningen.

Spanien består av 17 autonoma regioner. Språkkartan är mer varierad än vad många tror. Kastilianska (spanska) är officiellt språk i Spanien. Men det finns fler språk. Katalanska, galiciska och baskiska är officiella språk i sina regioner. Valencianska och baleariska är varianter av katalanska.

Spanien är både pulserande storstäder, charmiga små kustbyar och solsäkra öar. Hitta ditt eget favorit resmål i detta varma, välkomnande land.

Header
Subject
Body
Footer