Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Madrid – sena nätter och saffransdoftande paella

Madrid

Att spanjorer älskar att vara ute till långt in på småtimmarna är välkänt. Här i Madrid gäller nattsuddandet i allra högsta grad. Här sker inte det sociala livet i hemmet utan det sker utomhus eller på barer och kaféer. En kväll på stan brukar bli ett sprudlande och glatt lopp mot gryningen med flera stopp på olika barer och med allt fler deltagare. Mållinjen är någon gång vid frukost, som även den gärna äts ute.

En naturlig utgångspunkt är Puerta del Sol, som är ett torg, en vägkorsning och en metrostation. I närheten ligger det medeltida torgen Santa Ana och Plaza Mayor och slottet Palacio Real. Åt andra hållet finns Paseo del Prado. Väljer du att promenera på Calle Preciados så har du hamnat på Madrids mesta shoppinggata.

I Madrid är du aldrig ensam, möjligtvis om du hyr en liten båt och ger dig ut på den konstgjorda sjö,  Parque del Retiros. Alldeles för många vill ha sett eller gjort något här. En del vill strosa runt bland Pradomuseets världsberömda konstsamlingar eller stå öga mot öga med tavlan Guernica på Centro de arte Reina Sofía. Matintresserade älskar Spanien och Madrid i synnerhet och finner lyckan i saffransdoftande paella, tapas eller kyld sangria med fruktbitar. Dansintresserade njuter av flamencouppvisning och shoppingtokiga tar del av det enorma utbud av skor och väskor som gjort Spanien känt i shoppingvärlden.

Header
Subject
Body
Footer