Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Barer, klubbar och nöjen i Madrid

Madrid

I och med att det sociala livet levs ute på gatorna bland mängder av folk så har barerna under århundraden fyllt en viktig funktion i madridbornas liv. Förr i tiden träffades här författare, journalister, och oppositionella för att diskutera allt som kändes viktigt och låg nära hjärtat. Idag lever utelivet fortfarande kvar, antagligen starkare än någonsin. För ett tätt barliv kan du besöka kvarteren runt torget Santa Ana. Här festar både turister och lokalbor.

Chocolatería de San Ginés, Pasadizo de San Ginés 11, vid Plaza Mayor.  Efter en lång natt i Madrid kan man göra som madridborna, äta en frukost på bar i form av churros y choloate, en kopp varm choklad och friterade bröd.

Casa Patas, Calle Cañizares 10, Lavapiés,  www.casapatas.com. Flamencoshower flera gånger i veckan. Känd för att en rad duktiga dansare och sångare väljer att uppträda just här. Dessutom en välförsedd tapasbar.

Gula Gula, Gran Vía 1,  www.gulagula.net. Sjungande serveringspersonal minimala lädershorts eller som dragqueens. Maten är okej, men hit går du för stämning och bar.

Bar Cock, Calle Reina 16, Metro Gran Via. Cover på den engelska pubstilen, här i form av röd plysch, träpaneler och skinnfåtöljer. Succén är given och på helgerna brukar det vara fullt.

Palacio de Gaviria. Calle Arenal 9, Metro Opera eller Sol, http://www.palaciogaviria. Techno och house i en omgivning av grekiska gudar, takmålningar och pelare. I veckorna är musiken mindre elektronisk med både salsa och marengo.

Las Carboneras, Plaza del Conde de Miranda 1, Los Austrias. Lite turistigt men ändå engagerat flamencoställe med duktiga dansare och hög stämning på kvällarna. Du kan bara ta en drink vid baren, men äter du middag slipper du inträdesavgiften på 20 euro.

Header
Subject
Body
Footer