Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Barcelona – storstadspuls blandat med långa sandstränder.

Barcelona

Barcelona är en tolerant framtidsstad med guldkant. Utveckling och framtidsanda men samtidigt en stad klädd i kultur och njutningar. Rioja och eldfängda vitlöksräkor samsas med festivaler, ny konst och stojiga upptåg på La Rambla. Shopping på förmiddagen, havsstrand på dagen, punk eller champagnehink på kvällen.

Närheten till havet och stranden gör Barcelona till en mycket speciell storstad. Här kan man shoppa och besöka museum under dagen, och när staden tar siesta under eftermiddagen gör du som många andra, tar ditt pick och pack och beger dig till stranden som ligger mitt i staden. Här kan du bada och dåsa till några timmar innan det blir kväll och man är redo att utforska stadens restaurang- och nattliv.

Barcelona är en av Europas hetaste kultur och nöjesstäder. Dånande techno varvas med mångtusenårig historia. Stadens mest kända gata är det hektiska turiststråket La Rambla. Men spana också in paradgatan Passeig de Gracia. Här återfinns några av modernismens mest uppskattade byggnader signerade bland andra den världsberömda arkitekten Antoni Gaudí, stadens son som annars är mest känd för den ofullbordade men smått fantastiska katedralen La Sagrada Familia. För den som vill ta en paus från storstaden finns Costa Dorada med kilometerlånga sandstränder strax söder om Barcelona.

Barcelona blandar, kuperar och upphäver gränser. Upp kommer medeltiden, palmkantade avenyer, Gaudis arkitektur och en stad som närmar sig Alice i Underlandet.

Header
Subject
Body
Footer