Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Transportmedel i Barcelona

Barcelona

Targetas är prisvärda biljetter som gäller för flera resor på tunnelbana, bussar och tåg. Med dessa får du mer än 40 procents rabatt på varje resa. Targetas köps i tidningskiosker, av lottförsäljare, på bagerier, Servi-Caixa, tunnelbane och tågstationer. T-10. Gäller för tio resor och kan kombineras och utnyttjas av två eller flera personer, kostar knappt 6 euro.

Tunnelbana
Tunnelbana är det smidigaste transportmedlet när du ska resa längre sträckor. Tunnelbanan har fem linjer i stan som markeras genom färg och siffror.

Klicka här för karta över Barcelonas tunnelbanenät >>

Pendeltåg
För resa till förorter och grannskapets städer. Från stationen FGC Plaça Catalunya, Sabadell, Terrassa med flera.

Buss
Det är lätt att ta sig runt med buss i Barcelona men är ibland ett långsamt färdmedel. Köerna kan bli mycket långa i rusningstid. Många linjer börjar eller slutar vid Plaça Catalunya, Plaça Universitat och Plaça Urquinona. Nattbussarna går på 16 linjer som trafikeras mellan 22.30–04.30. De avgår ungefär var 20 minut. Flertalet passerar Plaça
Catalunya.


Barcelona är en stad för promenader. Njut av stan till fots och du får mycket på köpet. Fasader, parker och ett myllrande folkliv.

Taxi
Barcelona har 10 500 taxibilar. Priserna är mycket bra och det är betydligt billigare att åka taxi här än i Sverige. För fem euro tar du dig igenom halva stan. Minimiavgiften är 1.80 euro. Under veckoslut och helger stiger priserna med 20 procent. Även extra
avgifter för större bagage.

Header
Subject
Body
Footer