Milano

Milano

I modemetropolen Milano anser sig befolkningen vara mer nordeuropeisk än italiensk. Trots det bjuder staden på många av de saker som vi klassar som typiskt italienskt. Här trängs restauranter, kaféer och glassbarer och staden bjuder dessutom på ett imponerande nattliv.

Shopping

Milano är ett maktcentrum inom mode. Här hålls mängder av visningar och naturligtvis har alla modehus med självaktning exklusiva butiker här. Detta gör Milano till en av de lyxigaste och bäst ansedda shoppingstäderna i världen. Här finns ett rikt kulturliv med mängder av museer och teatrar, där operan La Scala med tillhörande museum är en av de mest berömda.

Sevärdheter

Även om det är livsstilen mer än sevärdheterna som gjort Milano berömt, så finns det många guldkorn att upptäcka. Mest imponerande är den gotiska domen, som är överöst med spiror och statyer. Från takterrassen bjuds man på en magnifik utsikt över staden och dess omgivningar med alperna som en dramatisk horisont i norr. Milanos slott har försvarsmekanismer designade av självaste Leonardo da Vinci, vars berömda tavla "nattvarden" också kan beskådas i staden.

Resor till Milano

Boka din resa till Milano med Seat24. Vi erbjuder flygbiljetter, hotell och hyrbilar till mycket bra priser.

Header
Subject
Body
Footer