Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Rom – den eviga staden

Rom

Antikens Rom reser sig på sju kullar ovanför floden Tibern. Här ryms Capitolium, Colosseum, Forum Romanum och Il Palatino. Här gömmer sig gladiatorspel, intriger, vacker konst och hemska utsvävningar.

Rom erbjuder en oöverträfflig blandning av gammalt och nytt. Historiska kulturskatter slåss om uppmärksamheten med stora modehus och trendiga barer. Det bästa sättet att lära känna staden är till fots. I den moderna storstaden Rom finns allt man kan önska sig när det gäller shopping, uteliv och god mat. På gatorna runt Spanska trappan håller de mest exklusiva butikerna till. Namnen Valentino, Dolce e Gabbana, Laura Biagiotti och Giorgio Armani antyder att här lämpar sig fönstershopping bäst. På Via Nazionale, Via Cola di Rienzo och Via Appia Nuova håller modebutikerna däremot en mer human prisnivå.I Trastevere, Testaccio och Via Tor Millina kryllar det av barer, klubbar och kaféer och här är nattlivet som mest intensivt.

Rom är en stad som kryllar av historiska sevärdheter och det kan vara svårt att veta vad man ska fokusera på som första gångs besökare i staden. Ett tips för att få ut det mesta av ditt Rombesök är att göra upp en plan och läsa på inför resan. Listan på tidlösa sevärdheter kan göras oändlig och det är inte utan anledning som Rom kallas den eviga staden. Är du i Rom för första gången bör du se till att hinna se och uppleva Colosseum, Forum Romanum, Pantheon och Vatikanstaten. Peterskyrkan och Michelangelos målningar i det Sixtinska kapellet bör också ses. Och den berömda fontänen Fontana de Trevi, där Anita Ekberg badade i Fellinifilmen "Det ljuva livet".

Header
Subject
Body
Footer