Florens

Florens

Florens är en stad som tar andan ur dig vid första anblick och fortsätter när du ser vad som rymmer sig innanför den slående arkitekturen. Florens är i sanningen en av människans stoltaste ögonblick. Västvärldens historia är påtagligt närvarande, från de gamla romarnas och fram till dagens moderna Italiens kulturella och arkitektoniska bedrifter utgör en essens av Florens.

Florens domineras av den medeltida arkitekturen, mest känt är kanske kupolen i Florens på Il Dumo, Santa Maria del Fiore katedralen, av arkitekten Brunelleschi. Kupolen i Florens med sina 42 meter i bredd och 55 meter i höjd imponerar och ger staden sin mäktiga karaktär. Fler byggnader fortsätter att imponera nör man vandrar längs med gamla kullerstensgator och enorma torg i Florens.

Går man sedan in i någon av Florens många domer, katedraler och andra historiska byggnader, så hittar man genomgående historisk världskonst av konstnärer med en närmast helig status, Botticelli, Martini, Giotto, Giambologna och många fler.

Vin och mat i Florens

Florens är huvudstad i regionen Toscana, vilket innebär ett sortiment av viner som tillhör de bästa i världen. Givetvis kompletteras vinet av ett kök som tillhör Italiens stolthet. Genomgående serveras fantastiska råvaror från trakten. Just tillgången på fantastiska råvaror gör att köket har en enkelhet, få ingredienser och naturliga ingredienser med en otrolig smakrikedom.

Florens är en fest för alla sinnen, du återvänder från en resa mät till sinne och kropp.

Header
Subject
Body
Footer