Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Äta och dricka i Rom

Rom

Att njuta av god mat och dryck på restaurang eller kvarterstrattoria är lika mycket Rom som Colosseum och Vatikanen. Här i Rom höjs maten till en av livets absoluta höjdpunkter och det är inte för intet som det italienska köket är välkänt och älskat över hela världen. I Rom finns hela Italiens regionala kök väl representerat. Det romerska är vågad och elegant, men innehåller också avlägsna upptäcktsfärder bland inälvsmat som trippa och pajata.

En klassisk romersk middag består av fem sekvenser: antipasto (förrätt), primo (pasta eller soppa), secondo (huvudrätt av kött eller fisk), contorno (sallad eller grönsaker) och dolce (dessert). Äter du på en på pizzeria eller trattoria är regel att du ger ungefär 5 procent i dricks och lite mer, men högst 10 procent, på restaurang. 

Sora Margherita Den perfekta kombinationen av italiensk lenhet och orientaliskt sting. Två av Medelhavsområdets starkaste kök möts här i en otrolig kulinarisk förening. Gammal, omtyckt osteria i Roms ghetto. Förvaltar stadsdelens speciella matkultur, pasta och kötträtter når gudomliga höjder. Gourmémiddag med vin för 20–30 euro. Piazza delle Cinque Scole 30, öppet tis–fre, sön 12.30–15.00, lör 12.30–15.00 & 20.00–22.30.

Tuttifrutti Vad sägs om antipasto pecorino di fossa, ost med honung och päron följt av tonnarelli med spänstiga maskrosblad och rosmarin? Innovativ och vänlig restaurang där du först löser ett medlemskort som är gratis och sedan serveras stadsdelen Testaccios kanske bästa mat. Middag med vin för 25–35 euro. Via Luca della Robbia 3 A, öppet tis–sön 20.00–23.00, stängt aug.

La piazzetta Trottoarservering på lugnt, medeltida stråk just bakom Colosseum. Perfekt läge och lika bra mat. Franco Bartolini serverar vermicelli alla tarantina med musslor, körsbärstomater och färsk basilika. Middag för 30–40 euro. Vicolo del Buon Consiglio 23 A, öppet mån–lör 12.00–15.00 & 19.00–23.00.

Otello alla Concordia, Populärt ställe med italiensk mat och en mysig gård som fungerar som en vinterträdgård under de kalla månaderna. Prisläge: Billigt. Via della Croce 81, www.otelloallaconcordia.it.

Albistrò, Liten men mysig krog som ägs av en schweizare och hans italienska fru. Menyn är en kreativ röra av olika internationella kök. Maträtterna komponeras helt efter säsong men den imponerande vinlistan består. Prisläge: Billigt. Via dei Banchi Vecchi 140a.

La Carbonara, Bra restaurang med traditionell romersk mat till överkomliga priser. Den är mest känd för sin Spaghetti Carbonara, vilket hörs på namnet. Stängt på tisdagar. Prisläge: Mellan.  Piazza Campo de´ Fiori 23, www.la-carbonara.it.

La Tana di Noantri, Ett bra ställe att ta med barnen till då det är en innehållsrik och varierande meny, pizza till barnen medan föräldrarna kan njuta av något mer avancerat. Under de varma månaderna kan man sitta under parasoll på den lilla gården som är gömd bredvid Santa Mariakyrkan. Stängt tisdagar. Prisläge: Mellan. Via Paglia 1.

Camponeshi, Den vackra och bilfria piazzan kan inte vara bättre för en restaurang som denna. Populär bland politiker, diplomater och stadens kändisar. Prisläge: Dyrt. Piazza Farnese.

La Rosetta, En av de bästa fisk- och skaldjursrestaurangerna i Rom med en nyskapande meny. Prisläge: Dyrt. Via della Rosetta 8-9, www.larosetta.com.

Header
Subject
Body
Footer