Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Best Deals - Flyg till Dubai- Emirates

Italien – landet med fantastisk natur och rik kultur

Italien

Att resa längst den italienska stöveln är en ren njutning. Nästan ingen annanstans i Europa hittar du sådan kontraster i landskapet. Här färdas du från Alpernas toppar, Dolomiternas spetsiga klippor och de vackra sjöarna Lago di Como, Lago di Garda och Lago Maggiore i norr. Du reser vidare till Toscanas förtjusande landskap, det bysantinska fästet Ravenna som dominerar över badorterna vid Adriatiska havet, det antika Rom, det kaotiska Neapel och längst i söder Sicilien.

Det italienska folket är lika mångfacetterat som naturen. Latiner och etrusker har blandat sig med greker, langobarder, normander och spanjorer. Varje trakt har bevarat sin stolthet och egenart från tiden då Italien var uppdelat i stadsstater, hertigdömen, kungariken och republiker. Men trots olikheterna råder det inget tvivel om att italienarna är just italienare. Såväl männen som kvinnorna lever upp till mytbilden om sig själva som fåfänga, teatraliska och känsliga för stil. Här svallar känslorna och Italienarna är inte rädda för att säga vad de tycker och känner. Det är ingen tillfällighet att Ferrari är snyggare än Volvo.

Italiens korta historia som enat land innebär att de nationalistiska känslorna nästan enbart inriktas på landslaget i fotboll, vilket inte är så konstigt i ett land där fotboll är religion. Det enda som är viktigare än fotbollslandslaget är det lokala klubblaget och ligamatcherna är alltid fullsatta. Dagen efter en fotbollsmatch är resultatet, spelarna och domaren det absolut hetaste diskussionsämnet på Italiens kaféer och barer.

Header
Subject
Body
Footer