Venedig

Venedig

Venedig är en mytomspunnen stad; romantisk, bedövande vacker men också med en blodig historia. Kändisar som Casanova och Marco Polo har bott i staden och ska man spendera en romantisk semester med sin respektive så hamnar Venedig före Paris i romantisk ryktbarhet.

En upplevelse av Venedig är beroende av årstid. Som en av världens största turistmål kan det under de varmaste sommarmånaderna kännas en aning plågsamt att bevista turistmålen i centrala Venedig såsom Markusplatsen. Men Venedig har mer!

En vandring genom de sex stadsdelarna i Venedig tar dig genom en fantastisk stad där den ena bron över kanalerna är vackrare än den andra. När du kommer in i de mindre välfrekventerade delarna av staden hittar du också de intima kaféerna och restauranger. Lokaler där du hittar fantastiska italienska rätter och en genuin stämning.

Trots stadens förhållandevis begränsade omfång kan en vandring ta längre tid än man tror. Titt som tätt stöter man på återvändsgränder där vägar tar slut och ofta kanaler tar vid. Men en vandring i Venedig blir aldrig långsam. Kulturskatterna frodas i såväl de gamla husen som konsthallarna som härbärgerar konsthistoriens största.

Ett besök i Venedig tillhör allmänbildningen, och du kommer inte att ångra upplevelsen.

Header
Subject
Body
Footer