Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Barer, klubbar och nöjen i Helsingfors

Helsingfors

Ateljee bar, Georgsgatan 26. Baren, som ligger på den tolfte våningen i Sokos Hotel Torni, har den bästa utsikten över Helsingfors. Längst upp i tornet ligger denna lilla, tämligen enkla bar. Ta en olut (öl) här och se solens sista strålar smeka kupolerna på Uspenskijkatedralen och de tolv apostlarna på Storkyrkans tak. På sommaren kan man avnjuta sin drink på uteplatsen. För att komma till baren går man in på hotellet och tar hissen upp och sedan trapporna den sista biten. Baren är i stort sett alltid fullsatt. Öppet till 02:00 fredag och lördag, söndag till 24:00 och vardagar till 01.00. Åldersgränsen är 20 år.

Spårakoff. Varför inte kombinera sightseeing med en kall öl? Spårakoff, den röda barspårvagnen, går genom city på sommaren (maj-augusti) och kostar 8 euro för en vuxen och hälften för barn (under 12 år). Går tisdag till lördag och avgår från järnvägsstationen klockan varje heltimme mellan kl 14 och kl 20. Det går även att hoppa på vid Operahuset och Salutorget.

Molly Malones, Kaisaniemenkatu 1c, www.mollymalones.fi. Blir du plötsligt sugen på lite U2 så är chansen stor att du kommer få höra dem här. Törsten efter en mörk Guinness släcker du självklart också här. Vi snackar irländsk pub förstås. Varje kväll är det liveband med bra drag både på scenen och i baren. Bandet och folket bestämmer när kvällen är slut, eller som det står på skylten utanför: The band starts at ten and plays until late. Sön-mån 12:00-03:00, tis-lör 10:00-04:00. Åldersgräns 20 år.

Tavastia Club, Urho Kekkosen Katu 4-6, www.tavastiaklub.fi. Helsingfors rockklubb numero uno. Betoning på alternativ rock, har även restaurang. Gitarrerna och trummorna slutar ljuda 03:00 på fredagar och lördagar och en timme tidigare övriga dagar i veckan.

Header
Subject
Body
Footer