Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Best Deals - Flyg till Dubai- Emirates

Finland – de tusen sjöarnas land

Finland

Finland var länge ett fattigt jordbruksland, något som den traditionella finländska maten skvallrar om. Detta är mat för folk som är vana vid långa dagar på åkern. Gröt, potatis, rågbröd och fisk eller vilt är mat som har gett finländarna den uthållighet som de är så kända för.

Åkerns traktorljud har förstås för länge sedan ersatts av ringande Nokiatelefoner och designframgångar. Huvudstaden Helsingfors är, trots sin ringa storlek, i dag en trendriktig, pulserande stad med bra shopping, ett rikt kulturliv och mängder med lyxiga barer och nattklubbar.

Inklämt mellan de forna stormakterna Sverige och Ryssland har Finland många gånger under historiens lopp bytt nationstillhörighet. Fortfarande skrivs skyltar i Finland oftast på både finska och svenska som en kvarleva efter den tid som varit. I Helsingfors har mellan 6 och 7 procent av befolkningen svenska som modersmål och svenska är fortfarande ett obligatoriskt ämne i skolan.

Finland kallas de Tusen sjöarnas land. Här finns det över 185 000 sjöar och nästan 180 000 öar. Antalet sjöar och öar klår dock inte antalet bastur som Finland kan skryta med. Någon har räknat ut att det finns runt två miljoner bastur totalt i landet.

Header
Subject
Body
Footer