Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Transportmedel i Köpenhamn

Köpenhamn

Köpenhamn har ett omfattande nätverk med bussar och pendeltåg (S-tåg). År 2002 fick staden också en tunnelbana. Med Köpenhamnskortet åker du gratis i lokaltrafiken.

Klicka här för att se karta över Köpenhamns tunnelbana >>

Cykel

Det bästa och roligaste sättet att se Köpenhamn är ändå från cykelsadeln.  Stadens yta är förhållandevis liten. Som turist kan du hyra cykel, priserna varierar och de flesta uthyrare vill ha en deposition på mellan 250 och 600 danska kronor. Under sommarmånaderna (april till september) kan du låna en cykel genom att stoppa i en dansk
tjugokrona och ta loss en av de 2 500 cyklar som finns att låna på 125 stationer
runt om i staden. Københavns Cykler, Reventlowsgade 11 (utanför centralstationen), 100 danska kr/dag. Danwheel Cykeludlejning, Colbjørnsensgade 3 (nära centralstationen), 60 danska kr/dag,

Promenera
Eftersom Köpenhamn inte är särskilt stort och de flesta sevärdheter ligger inom ett behagligt avstånd så går det alldeles utmärkt att promenera. Staden är inte heller särskilt trafikerad och dessutom finns många parker där du kan slappna av och ta en paus om du skulle bli trött.

Taxi
Att åka taxi i Köpenhamn är förhållandevis prisvärt. Bolagen kör Mercedes och när lampan lyser grönt är det bara att vifta till sig bilen.

Header
Subject
Body
Footer