Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Köpenhamn – nordens trendigaste metropol

Köpenhamn

En gång i tiden var Köpenhamn en ganska sömnig medelstor stad. I dag är bilden av Köpenhamn en helt annan. I dag tävlar de internationella livsstilsmagasinen om att hylla Köpenhamns shopping, design, arkitektur och nöjesliv. Välkommen till Nordens modernaste metropol.

Det nya, trendiga Köpenhamn hittar du främst i stadsdelar som Vesterbro, Nörrebro och Christianshavn men det gamla, utpräglat danska finns förstås också kvar i allra högsta grad. Här finns gott om krogar med rödrutiga dukar för den som vill äta en bit mat och koppla av en stund. Du bör inte lämna staden utan att ha satt tänderna i ett smaskigt smörrebrød eller en rödpölse, och därtill släckt törsten med en kall danskbryggd öl. Öl som du för övrigt kan provsmaka och fördjupa dig i närmare på bryggerierna strax utanför stan.

Mitt i Köpenhamn ligger Tivoli, inte bara en nöjespark för turister utan också en favorit bland danskarna själva.  Ett stenkast från Tivoli ligger huvudbangården, stadens centralstation som för de flesta resenärer är porten in till Köpenhamn.

Header
Subject
Body
Footer