Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Stadsdelar och platser i Miami

Miami

DOWNTOWN. Miamis centrum består nästan enbart av kontor, vilket gör att stadsdelen ligger i stort sett öde när affärsfolket har gått hem för dagen. På senare tid har byggföretag satsat pengar på lyxiga bostadshus som de hoppas ska locka boende, som i sin tur förhoppningsvis ska locka affärer och så småningom göra Downtown till ett levande centrum.

CORAL GABLES, »City Beautiful«, ligger några kilometer sydväst om Downtown och sägs vara Miamis vackraste område. Coral Gables är ett av USA: s första planerade Samhällen, grundat av George Merrick. Med hjälp av sin farbror, som var
konstnär, och en arkitekt byggde han upp Coral Gables. I mitten av 1920-talet stod Coral Gables klart så som det ser ut i dag; friskt gröna palmer, fontäner, breda gator och pastellfärgade hus med terrakotta tak. COCONUT GROOVE, Detta var tidigare ett bohemiskt kvarter där konstnärer bodde. På senare tid har området har blivit extremt populärt vilket har gjort att huspriserna har skjutit i höjden och tvingat många  konstnärer att flytta till andra delar av Miami. I dag är havskantade Coconut Groove ett vackert och trevligt område med massor av designbutiker och påkostade varuhus. På Virginia Street hittar du områdets succé´– Coco Walk, en samling småbutiker och butikskedjor, som erbjuder det mesta i kläd-, musik- och skoväg.

MIAMI BEACH är hjärtat för Miamis turism. Det är här du hittar South Beach, de häftigaste art decóhusen, i Art Deco Historic District, folket med de skarpaste magrutorna och paradstråket Ocean Drive. Längst Ocean Drive, hittar du mängder med kaféer, barer och boutiquer och
det är här som de senaste lyxbilarna rullar förbi en efter en i sakta mak. En och två gator upp från Ocean Drive ligger två av Miamis viktigaste nöjesgator: Washington Avenue och Collins Avenue.

LITTLE HAVANA, Som att komma till Cuba. Området kring Southwest 8th Street, är ett av Miamis mysigaste och trevligaste områden och exilkubanernas stolthet. Här hittar du cigarrbutiker, salsatoner, livsglädje och mörk rom. Många av butikerna och restaurangerna i området är kopior av de som immigranterna en gång i tiden hade  hemma i Havanna.

LITTLE HAITI är haitiernas område, en stad i staden, som sträcker sig mellan North East 55th Street och North East 70th Street. Området växte fram i slutet av 1970-talet, då invandrande haitier slog sig ner här. I dag är det ett område fyllt av färg,
mat och spännande kultur. Tyvärr är området även fyllt av fattigdom, narkotika och uteliggare. Undvik området efter mörkrets inbrott.

DESIGN DISTRICT breder ut sig fem gator, från North East 36th Street till 41st Street, och kom tidigt att utvecklas till Floridas heminredningscentrum. Redan på 1920-talet kallades huvudgatan för Decorator´s Row, då den rymde många inredningsarkitekters favoritbutiker. Tidigare
vände sig butikerna enbart till inredningsarkitekter och deras kunder men i dag är de öppna för såväl amatörer som proffs.

Header
Subject
Body
Footer