Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Sevärdheter och kultur i Miami

Miami

LITTLE HAVANA, ett Kuba i miniformat, framförallt gatan Calle Ocho med sina små mysiga restauranger och kubanska cigarrullare i arbete med att rulla tjocka cigarrer. Sista fredagen i månaden är det fest i området, under namnet Cultural Fridays. Missa inte!
Calle Ocho, South West 8th Street, mellan South West 12th och 16th Avenue.

ART DECO HISTORIC DISTRICT detta är för många sinnebilden av Miami med sina pastellfärgade hus, neonskyltar och palmer. Arkitekturen är djärv, men ändå harmonisk. Få hus sträcker sig över palmhöjd. Området, som består av omkring 1 000 hus, känns nästan som en liten by. Bäst är att parkera bilen och uppleva området till fots. Art Deco Historic District ligger i South Beach. Från 5th Street North till Dade Blvd och från Atlantic Ocean West
till Biscayne Bay.

OCEAN DRIVE. Drick en drink, spana på folk och glänsande bilar eller kör ner fötterna i sanden. Ocean Drive, på kanten till Atlantens prasslande vågor, är Miamis livligaste gata, framförallt när dagen går mot kväll och natt. Barer, kaféer och restauranger ligger på rad och ett
stenkast bort ligger Miamis hetaste nattklubbar. På och omkring Ocean Drive hittar du det trendigaste folket men Ocean Drive är en neonbelyst tummelplats för alla sorters människor.

CASA CASAURINA var tidigare modeikonen och designern Gianni Versaces semesterhus och har lockat modemedvetna från hela världen. Sedan sommaren 1997 har det vackra huset lockat även folk utan modeintresse, det var då stjärndesignern blev kallblodigt mördad med två pistolskott, på trappan utanför sitt hus. Biljakten på den misstänkte mördaren, följdes i tevesoffan av miljoner amerikaner. En av de mest uppmärksammade biljakterna medierna någonsin. Jakten
på mördaren slutade på en husbåt. Därinne fann de 27-åringen livlösa kropp, död genom självmord. 1114 Ocean Drive.

COLLINS AVENUE, en gata in mot fastlandet från Ocean Drive, är en mix av Art Decó-hotell, barer, kaféer och klädbutiker med de trendigaste och dyraste designerkläderna. Collins Avenue är bredare och mer trafikerad än Ocean Drive, men har i istället mindre turistprylar.

FRUIT & SPICE PARK är en botanisk trädgård med ett imponerande antal olika exotiska frukter och kryddor, de flesta  av dem har du med säkerhet aldrig tidigare sett. Trädgården, som har gratis inträde, rymmer bland annat 100 olika arter
av citrusfrukter, 40 olika banansorter och ungefär lika många arter av vindruvor. Allt som trillar ner från träden på naturlig väg får du plocka upp och äta. 248 01 South West 187th Avenue, vid South West 256th Street, i Homestead,  www.co.miami-dade.fl.us/parks.

MUSEUM OF CONTEMPORARY ART. Se på samtida konst av lokala och utländska konstnärer. Utställningarna ändras ofta, ring gärna och kontrollera vad som hänger uppe just när du är i stan. De permanenta utställningarna innefattar verk av bland andra Roy Lichtenstein och Duane Michaels. Museet ligger en bit utanför stan, men är ofta värt resan. 770 North East 125th Street, vid North East 8th Avenue,  www.mocanomi.org.

HOLOCAUST MEMORIAL är skapat till minne av de sex miljoner judar som förlorade sina liv i Hitlers koncentrationsläger. Fotografier och skulpturer visar Förintelsen och på Memorial Wall finns alla namnen på dem som förlorade sina liv. Museet är en grym påminnelse om hur vansinnig människan kan vara, men signalerar också hopp – hopp om en bättre värld. Hörnet Meridian Avenue och Dade Blvd.

BILL BAGGS CAPE FLORIDA STATE RECREATION AREA är ett naturområde försett med stigar, broar, rastplatser och ett kafé. Området ligger på ön Key Biscane, söder om Miami Beach. Detta är perfekt för dig som gillar att vara aktiv på din semester. I parken kan du ägna dig åt en rad utomhusaktiviteter som kajakpaddling, fiske och mountainbiking. Parken har dessutom flera vackra stränder. Med lite tur är det möjligt att hitta en där det inte är särskilt mycket folk. I parken finns en renoverad fyr. Inuti finns en restaurang med vällagad och god mat. 1200 South Crandon Blvd, www.floridastateparks.org.

Header
Subject
Body
Footer