Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Tyskland – alperna, medeltida byar och mustig öl

Tyskland

Många människor ser Tyskland som ett genomfartsland man tar sig igenom på bilsemestern. Lite tråkigt men väldigt effektivt och med bra motorvägar, denna inställning är orättvis mot ett så varierat land som har massor att erbjuda.

I söder finns Alperna med sina ringlande vandringsleder, frostiga sluttningar och bra alpin skidåkning. München, Bayerns huvudstad, är inte bara Oktoberfest, utan sjuder även av spännande centraleuropeisk historia med mängder av vackra gamla hus och modern ungdomlig kultur  i form av trendiga nya klubbar och barer. I söder är Tyskland också ensligt belägna kloster, landsbygdsbryggerier och små sjöar. Åker du  söderut får du inte heller missa att stanna i några av Tysklands alla små medeltida byar och städer: Celle, Freiburg, Bamberg med flera. Här är Tyskland tradition och skönhet, korsvirkeshus och kullerstensgator, knarrande hästskjutsar, stora schnitzlar och mustig öl. Nära men ändå långt från effektiva men lite trista Autobahn.

Sedan har Tyskland också sin fantastiska huvudstad Berlin, som under decenniernas gång varit centrum för världsliga historiska händelser. Det var här 1900-talets katastrofer planlades och staden delades och blev symbol för kalla kriget. Berlin har rest sig och återfått mycket av den skepnad den hade innan förra seklets misär började, och mer än så. Sedan återföreningen har Berlin återfått sin roll som norra Europas kulturcentrum nummer ett. För unga kreativa människor världen över har Berlin nästan samma status som New York. Det är här det senaste händer i musik, konst, design och arkitektur. Men glöm för all del inte de andra metropolerna. Även Hamburg, Köln och Frankfurt orsakar numera rubriker i livsstilsmagasin världen över.

Header
Subject
Body
Footer