München – den välmående staden med närheten till alperna

Munchen

München är en rik och frodig stad belägen i Sydtyskland. Staden är Tysklands tredje största ort och området Bayerns huvudort. Mest känt är kanske München för sin Oktoberfest, världens största ölfestival som hålls varje höst. Hit kommer årligen tusentals människor för att njuta av riktigt bra öl och den goda stämningen. Men staden är så klart så mycket mer än bara öl. Här kan du njuta av närheten till alperna och har möjligheten att ge dig ut på vandringar och härliga skidturer.

München är som sagt en mycket rik och välmående stad och är huvudort för flera av den tyska industrins nyckelspelare: biltillverkaren BMW och elektronikjätten Siemens är några av dem. Att München har denna roll märks tydligt på hur välordnad och välvårdad staden är. Det är till exempel stor kontrast till huvudstaden Berlin som istället är ett centrum för konst och kultur. Men bara för att staden är välvårdad betyder det inte att den är trist och tråkig, tvärtom.  . Här finns ett hett nöjes- och kulturliv och här är kärleken till fotbollen stark. Staden kokar varje gång Bayern München spelar, och här finns fler ölhallar och biergartens (ölträdgårdar) än någon kan räkna.

Är du istället ute efter en lite mer stillsam semester så ska du ta chansen att besöka och njuta av en av Europas största stadsparker, Engelska parken. I München finns även några av Tysklands främsta konstmuseum, som de tre Pinakoteken och Haus der Kunst.

Header
Subject
Body
Footer