Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Frankfurt

Frankfurt

Frankfurt am Main är en europeisk storstad som bland annat rymmer världens största bokmässa. Det finns två städer i Tyskland som är döpta till Frankfurt varav den största och mest välbesökta är Frankfurt am Main. Många människor har säkert mellanlandat i Frankfurt, något som cirka 50 000 000 människor gör varje år. Frankfurt har en av världens största flygplatser och utgör en knutpunkt för längre resor som till exempelvis USA och Asien. Om du ska resa vidare inom Tyskland så är Frankfurt en idealisk destination som förmedlar flet inrikesflyg i Tyskland.

Tar man sig tid att besöka Frankfurt upplever man en modern storstad med skyskrapor som dominerande attribut. Som en av Tysklands huvudsakliga bankstäder inrymmer även Frankfurt Tysklands centralbank.

För den som vill besöka Frankfurt i turistsyfte så finns exempelvis historiska platser som Römerberg och Paulsplatz. Det är även i anslutning till dessa platser som Den stora internationella julmarknaden har sin plats varje år. Med imponerande 200 stånd lockar julmarknaden i Frankfurt miljontals besökare varje vinter.

Frankfurt är en mässornas stad och då huvudsakligen med motor och elektronikinriktning. Mässorna som är belägna i världens största mässhallar imponerar även den vane mässbesökaren. Varje år anordnas även den stora bokmässan i Frankfurt som är världens största och av många ansedda som den viktigaste årliga händelsen i bokbranschen. Besökaren får tillfälle att se kommande utgivning och besöka författare från hela världen.

Header
Subject
Body
Footer