Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Hamburg

Hamburg

Hamburg är en av Europas största städer, en miljonstad med såväl prakt som skamlösa nöjen.

Hamburg är en fantastisk vacker stad. Östersjön löper in från norr och sjön Alster ligger mitt inne i centrala Hamburg. Vattnet bryter upp och mjukar upp stadsplaneringen, skapandes en naturskön storstad som även har mycket grönska. Hamburg skiljer sig i många avseenden från södra och östra Tyskland. I perioder har det varit svenskt vilket har påverkat mentaliteten i Hamburg som i övriga Tyskland ibland kallas för Sydsverige.

Reeperbahn är ett av de områden som Hamburg är känt för av många, man skulle kunna kalla det för Hamburgs egna Moulin Rouge. Men en bra utgångspunkt för den som besöker Hamburg för första gången är centralstationen, Hauptbahnhof. Där kan man ta del av turistinformation om Hamburg samt lätt ta sig vidare till övriga staden.

Tyskland har ett något bättre prisläge i Sverige, vilket kan vara en motivation till att shoppa runt i den mängd av butiker som finns i Hamburg, av alla slag, från lyx till second hand. Annars kan man passa på att köpa en del lokala produkter i samband med att man besöker något av de många bryggerier som finns i Hamburg.

Med en restid på dryga timmen är Hamburg en perfekt stad att besöka över weekenden. Passa på att unna dig själv en helg i Europa, men runt hörnet.

Header
Subject
Body
Footer