Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Shoppa i Genève

Geneve

Något som Gèneve utmärkt sig med under år som gått är speciellt klockor. Här görs många av världens dyraste klockor och tro inte att det är lite billigare här än i Sverige bara för att du är på Schweisisk mark. Men är du ute efter riktig kvalitet har du kommit rätt. 

Klockor. Tissot, Omega, Swatch, Rolex, Piaget... Det finns ingen ände på märkena urmakarna tillverkat och blivit experter på under de senaste århundradena. På Place Bel Air finns de dyrare klocksorterna, för mer resonliga priser fråga efter tillverkaren Espace Temps. Bucherer-butikerna är specialiserade på Rolex. Tro dock inte att uren är billigare bara för att du befinner dig i Schweiz. Enda gången det går att komma undan för en mindre peng än i Sverige är när schweizerfrancen är låg.

Du Rhône Chocolatier, 3 Rue de la Confédération. Lyxig chokladbutik som drivs av Madame Liliane Fumex, med personal som alltid är redo att ge dig råd inför chokladköpet.

Smycken. I juvelernas hemstad finns något för varje smak – och plånbok. På fashionabla Rue du Rhône huserar det dyra och traditionella märket Gubelin, med egendesignade klockor, halsband och lösa stenar. Mindre kostsamt är Orfeo by Christ, nära Manor. I trendiga Carouge är smyckena av modernare snitt och tillverkade av regionala designers.

Loppmarknad i Plain de Plainpalais varje onsdag och lördag mellan klockan 08:00-18:00.

La Cité des Vins, 3 Rue de Coutance. Den 400 kvadratmeter stora lokalen huserar åttahundra schweiziska vinsorter, mestadels från Genève, allt ifrån brännvin till stora årgångsviner. Ägaren organiserar även provsmakning och kurser.

Header
Subject
Body
Footer