Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Schweiz – landet med fyra officiella språk.

Schweiz

Klichéer kring Schweiz är många – gökur, choklad, alpflickan Heidi och hemliga bankkonton bara för att nämna några. Att Schweiz skulle vara tråkigt och konservativt är en annan myt som ligger långt ifrån sanningen. Dock är det är sant att Schweiz är ett mycket renligt land och ibland så vackert att det nästan känns som att du befinner sig i ett vykort.

Schweiz är ett av världens rikaste länder, och rikedomen visar sig inte bara i landets medelinkomst och de höga priserna. Även vad gäller vacker natur – höga alptoppar, gröna fjällhedar och stilla sjöar – lever det lilla landet i överflöd. Du som söker en aktiv storstadssemester bör besöka landets största stad Zürich. Här finner du en modern, kosmopolitisk metropol som har minst lika många klubbar och designbutiker som bankkontor.
 
Speciellt med Schweiz är hur så många olika språkkulturer kan samsas i denna lilla nation. Tyska är det språk som talas av en klar majoritet, men i västra Schweiz är franska det dominerande språket. I söder talar många italienska och i öster finns Europas enda rätoromanska minoritet. Bara cirka en procent av befolkningen talar rätoromanska men språket har ändå fått status som ett av landets fyra officiella språk.

Header
Subject
Body
Footer