Zürich – ett rent paradis

Zurich

Välkommen till Zürich, en av världens renaste städer. Här är det så pass rent att schweiziska myndigheter offentliggjort att det kristallklara vattnet som rinner i Zürichsjön, avvattnat av alpfloden Limmat, är drickbart.

Väster om Limmerplatz ligger Zürich välkända industrikvarter. Här ligger världens fjärde största finans- och handelscentra och Zürich vackra medeltida stadskärnan. Staden är också känt för att vara ett skattelättnadernas paradis.

Zürich är förbundsrepubliken Schweiz största stad och på senare tid har staden blommat upp och blivit en plats med internationell storstadsprägel. Här finns ett väl utbrett internationellt kök, mängder av nattöppna barer och trendiga kvarter har poppat upp i stadens västra delar, med konst, populärkultur och nattliv att räkna med. I augusti varje år är det dessutom dags för Street Parade, en tre dagar lång technofestival med hedonistisk touch.

Det bohemiska området Niederdorf ligger öster om gamla stan. Här kryllar det av mysiga caféer, barer och ett myllrande stadsliv. Glöm inte heller att botanisera i konstgalleriet Kunsthaus. Promenera till den viktiga medeltida kyrkan Grossmünster för en titt på dess tvillingtorn och helt fantastiska yttre som kommer att ta andan ur dig. Blir du hungrig föreslår vi att du bokar bord på den omåttligt populära restaurangen Blinde Kuh, där du äter i nästintill hundraprocentigt mörker och serveras av blind personal.

Header
Subject
Body
Footer