Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Sevärdheter och kultur i Genève

Geneve

Katedralen St-Pierre i Gamla stan. Katedralen började konstrueras 1160, men under århundradena har man byggt till och från, varefter katedralens arkitektur är en salig blandning av epoker och stilar. Längst in till vänster finns både det som sägs vara Jean Calvins stol och möjlighet att klättra ett par trappsteg för att få en magnifik utsikt över stan. I närheten av katedralen finns Konsthistoriska Museet och Collections Baur med östasiatisk konst och keramik.

Les Pâquis, öster om Rue du Mont-Blanc. Världsomspännande multikulti när det är som bäst. Kvarteret är belamrat med allt från filippinska caféer till spanska tapashak – och tyvärr en allt mer omfattande sexindustri. Det blir lugnare ju längre norrut du beger dig.

Place des Nations, cirka 1 kilometer norr om tågstationen. Torget där en mängd internationella organisationer har sitt hemvist. De allra flesta kontorsbyggnaderna är stängda för besökare, ett undantag är det europeiska FN-kvarteret. Rena himmelriket för alla politik- och statsvetarnördar är den en timme långa guidade turen, utförd på något av de femton officiella FN-språken.

Fontänen Jet d’Eau, söder om Rhône vid Rive Gauche. Superfontänen Jet d’Eau är Genéves i särklass viktigaste symbol, sprutandes 500 liter vatten 140 meter upp i skyn till en fart av 200 kilometer i timmen.

Tågtripp till Lausanne. Bara 35-50 minuters tågfärd bort ligger livliga Lausanne, hemort till IKEA-miljardären Ingvar Kamprad och refererad till som Schweiz svar på San Francisco. Här finns prestigeuniversitet och därmed ett rikt studentliv, men även puttriga kvarter, fina promenadstråk och det bästa nöjesutbudet i landet efter Zürich.


Grand Théâtre, Place Neuve. Genomarbetat program av klassisk musik och opera.

Header
Subject
Body
Footer